Jij weet hoe je iemand die op het verkeerde pad kwam, beter naar buiten kan laten gaan, dan dat ‘ie binnenkwam

Er zit meer achter werken als groepsleider jeugd

Werken als Groepsleider jeugd bij DJI

Heb je inmiddels veel werk- en levenservaring? Ben je in een fase gekomen dat je écht iets voor een ander wil betekenen en maak je makkelijk een connectie? Word dan groepsleider in een van de Rijks Justitiële Jeugdinrichtingen.

Wil je horen hoe het is om te werken als groepsleider bij de RJJI? Beluister dan de podcast ‘Er zit meer achter werken in een justitiële jeugdinrichting’. In deze podcastaflevering ontdek je tijdens een vroege dienst waarom groepsleider Max het zijn missie heeft gemaakt om er te zijn voor deze jongeren.

jouw werk als
Groepsleider jeugd
  • Gedetineerden die vanwege hun psychische kwetsbaarheid of psychiatrische aandoening niet in een reguliere gevangenis of huis van bewaring kunnen verblijven.
  • Opstellen en uitvoeren van het behandelplan voor patiënten op een of meerdere afdelingen.
  • Focus op het behandelen van de psychische en psychiatrische stoornis waardoor terugkeer naar het reguliere gevangenis mogelijk is en het recidiverisico wordt verlaagd.
  • Het nemen en behouden van de regie van een volledige afdeling.
  • De vrijheid om grotendeels zelf je agenda te bepalen.
Interesse in een baan als Groepsleider jeugd?

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

De dag van een jongere in de inrichting is net als die van andere jongeren behalve dat ze onvrijwillig zijn ingesloten. Jij begeleidt hen bij hun dagprogramma zoals naar school gaan en helpt bij problemen en vragen. Je staat continue op scherp omdat jij weet dat de sfeer in een mum van tijd kan omslaan. Alles wat er gebeurt leg je vast in de dagelijkse rapportage.
Meer over werken bij DJI

Als Groepsleider jeugd heb jij...

Minimaal het mbo-4-diploma in een maatschappelijke, pedagogische of sportrichting.
Ruime werkervaring in een beroepsgroep waar mensen centraal staan.
Een open instelling waardoor je om feedback bij je teamgenoten vraagt om zo elke dag meer te kunnen betekenen voor de doelgroep.
Enige kennis van vreemde talen en een soepele omgang met verschillende culturen.
Dag-, avond- en weekenddiensten.
"Hier vind ik de juiste afwisseling tussen behandelen en ontwikkelen"
"Hier vind ik de juiste afwisseling tussen behandelen en ontwikkelen"

Robin werkt als psycholoog en hoofd behandelaar bij Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug

Diagnostiek, behandeling, onderzoek én management. Voor Robin komt het allemaal samen in zijn functie als gz-psycholoog en hoofdbehandelaar bij het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug. Hij is bijna klaar met zijn opleiding tot klinisch psycholoog en staat op het punt om een belangrijke innovatie door te voeren: behandeling door middel van virtual reality.

Werken aan jouw kennis en carriere

Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen

Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.

Actuele vacatures voor Groepsleider jeugd

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

meer weten wat er achter werken bij dji zit?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.
VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE?
Chantal van Steekelenburg Chantal van Steekelenburg 06-50685352 Recruiter Regio Zuid-Holland en RJJI