Jij begeleidt jongeren op het verkeerde pad naar een betere toekomst.

ER ZIT MEER ACHTER WERKEN ALS GROEPSLEIDER JEUGD BIJ DJI

Groepsleider jeugd. Iets voor jou?

Heb je veel werk- en levenservaring en wil je écht iets voor een ander betekenen? Kun je makkelijk een connectie maken met jongeren? Overweeg dan de vacature voor groepsleider in een van de Rijks Justitiële Jeugdinrichtingen.

Wil je horen hoe het is om deze belangrijke rol te vervullen? Beluister dan de podcast ‘Er zit meer achter werken in een justitiële jeugdinrichting’. In deze aflevering ontdek je tijdens een vroege dienst waarom groepsleider Max het zijn missie heeft gemaakt om er te zijn voor deze jongeren.

jouw werk als
Groepsleider jeugd

  • Jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar een delict hebben gepleegd (of daarvan worden verdacht).
  • Begeleiding bij de dagelijkse dingen als eten, opruimen en douchen. En dat de jongeren naar de interne school, aan het werk of naar hun afspraken gaan.
  • Het eerste aanspreekpunt voor onder meer jeugdzorg, Justitie en voor de ouders en verzorgers die je van begin tot eind zoveel mogelijk in het behandeltraject meeneemt.
  • Samenwerking met de behandelaar en je collega’s die bijvoorbeeld emotieregulatie- of agressietraining geven.
  • Diverse doorgroeimogelijkheden.
Interesse in een baan als Groepsleider jeugd?
ThumbNailType '2000x1000' does not exist! Please add this type to the Thumbnail configurations at /config/skin/thumbnails.config

ALS GROEPSLEIDER, KIJK JIJ VOORBIJ WAT EEN JONGERE GEDAAN HEEFT

De dag van een jongere in de inrichting lijkt op die van andere jongeren, behalve dat ze onvrijwillig zijn ingesloten. Als groepsleider begeleid je hen bij hun dagprogramma, zoals naar school gaan, en help je bij problemen en vragen. Je staat continu op scherp, omdat jij weet dat de sfeer in een mum van tijd kan omslaan. Alles wat er gebeurt, leg je vast in de dagelijkse rapportage. Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende en betekenisvolle rol? Bekijk dan de vacature voor groepsleider bij de Rijks Justitiële Jeugdinrichtingen.
Meer over werken bij DJI

Als Groepsleider jeugd heb jij...

Minimaal het mbo-4-diploma in een maatschappelijke, pedagogische of sportrichting.
Ruime werkervaring in een beroepsgroep waar mensen centraal staan.
Een open instelling waardoor je om feedback bij je teamgenoten vraagt om zo elke dag meer te kunnen betekenen voor de doelgroep.
Enige kennis van vreemde talen en een soepele omgang met verschillende culturen.
Dag-, avond- en weekenddiensten.

Bekijk hier de video's

Er zit meer achter werken als groepsleider
“De overstap van volwassen naar jeugd was een juiste keuze”
“De overstap van volwassen naar jeugd was een juiste keuze”

Claudia werkt als groepsleider in Rijks Justitiële Jeugdinrichting Horsterveen

Claudia heeft ervaring opgedaan in de volwassen PI, maar kwam er al snel achter dat haar echte uitdaging bij de jeugd lag. Daar solliciteerde ze op de functie van groepsleider bij kersverse RJJI locatie Horsterveen. Ze vertelt vol passie waarom ze geen moment spijt heeft gehad van haar keuze.
Werken aan jouw kennis en carriere Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen
Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.
Actuele vacatures voor Groepsleider jeugd

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.