Jij begeleidt jongeren op het verkeerde pad naar een betere toekomst.

ER ZIT MEER ACHTER WERKEN ALS GROEPSLEIDER JEUGD BIJ DJI

Groepsleider jeugd. Iets voor jou?

Heb je veel werk- en levenservaring en wil je écht iets voor een ander betekenen? Kun je makkelijk een connectie maken met jongeren? Overweeg dan de vacature voor groepsleider in een van de Rijks Justitiële Jeugdinrichtingen.

Wil je horen hoe het is om deze belangrijke rol te vervullen? Beluister dan de podcast ‘Er zit meer achter werken in een justitiële jeugdinrichting’. In deze aflevering ontdek je tijdens een vroege dienst waarom groepsleider Max het zijn missie heeft gemaakt om er te zijn voor deze jongeren.

Jouw werk als
groepsleider jeugd

  • Stabiliseren van jongeren en het beschermen en in stand houden van hun dagelijkse routine.
  • Organiseren en begeleiden van jongeren bij activiteiten zoals samen koken en sporten.
  • Inwerkperiode van negen weken en tal van opleidingsmogelijkheden.
  • Samenwerken met het behandelteam en je collega’s om uitvoering te geven aan de behandelplannen.
  • Doorgroeimogelijkheden tot pedagogisch medewerker
  • De toeslag voor het werken van onregelmatige diensten kan oplopen tot 400 euro bruto bij een fulltime dienstverband.
Interesse in een baan als Groepsleider jeugd?

ALS GROEPSLEIDER, KIJK JIJ VOORBIJ WAT EEN JONGERE GEDAAN HEEFT

De dag van een jongere in de inrichting lijkt op die van andere jongeren, behalve dat ze onvrijwillig zijn ingesloten. Als groepsleider begeleid je hen bij hun dagprogramma, zoals naar school gaan, en help je bij problemen en vragen. Je staat continu op scherp, omdat jij weet dat de sfeer in een mum van tijd kan omslaan. Alles wat er gebeurt, leg je vast in de dagelijkse rapportage. Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende en betekenisvolle rol? Bekijk dan de vacature voor groepsleider bij de Rijks Justitiële Jeugdinrichtingen.
Meer over werken bij DJI

Als Groepsleider jeugd heb jij...

Minimaal het mbo-4-diploma in een maatschappelijke, pedagogische of sportrichting.
Ruime werkervaring in een beroepsgroep waar mensen centraal staan.
Een open instelling waardoor je om feedback bij je teamgenoten vraagt om zo elke dag meer te kunnen betekenen voor de doelgroep.
Enige kennis van vreemde talen en een soepele omgang met verschillende culturen.
Dag-, avond- en weekenddiensten.
“Door oog te hebben voor de personen achter delicten, kan ik ze motiveren tot positief gedrag”
“Door oog te hebben voor de personen achter delicten, kan ik ze motiveren tot positief gedrag”

Aschwin is groepsleider bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda

Na bijna 12 jaar bij het Korps Mariniers vond Aschwin het in 2022 tijd voor een nieuwe stap. “Ik wilde graag minder vaak van huis zijn. Via via hoorde ik een enthousiast verhaal over het werk in Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker. Kort daarna deed ik een beroepskeuzetest. En welk beroep stond bovenaan? Groepsleider bij een justitiële inrichting! Ik legde meteen de link met Den Hey-Acker en kwam erachter dat daar versterking nodig was. Dat ik hier nu als groepsleider werk, heeft zo moeten zijn”, lacht hij. “Ik ben superblij dat ik deze switch heb gemaakt.”
Werken aan jouw kennis en carriere Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen
Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.
Actuele vacatures voor Groepsleider jeugd

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.