Jouw werk in Geestelijke verzorging

Veel gedetineerden en patiënten hebben een psychische stoornis, verslavingsproblematiek of – simpelweg – frustraties over hun vrijheidsstraf. Daardoor kunnen hun reacties op ingrijpende situaties minder voorspelbaar zijn. Je bent nadrukkelijk geen behandelaar, maar jouw aanwezigheid kan wel grote invloed hebben op hun ‘peace of mind’. Weet jij wat er schuilt achter de stiltes en het haantjesgedrag? Bekijk dan onze vacatures!

Video van onze collega's

Er zit meer achter werken als geestelijk verzorger bij DJI

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen. Je leert hier je oordeel thuis te laten. Je kijkt voorbij aan wat iemand gedaan heeft. En je snapt dat iedere dag maatwerk is. Jouw werk bij DJI gaat over veel meer dan de deuren sluiten. Er gaan hier ook deuren open. DJI is niet alleen een plek waar vrijheid ophoudt, maar vooral ook een omgeving waar die vrijheid weer begint. De plek waar we samen werken aan terugkeerkracht. Dat doen we omdat we weten dat iedere gedetineerde straks gewoon weer iemands buur kan zijn. Dat is wat we noemen werken aan veiligheid door mensen vooruit te helpen.

Die uitdaging is niet alleen jouw verantwoordelijkheid, het is je vak. Of je nu als beveiliger werkt, in de IT, op het hoofdkantoor, betrokken bent bij de zorg of in een van de vele andere rollen binnen DJI, in iedere functie, op elk niveau lever je een essentiële bijdrage. Dat is werken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Jouw locaties voor Geestelijke verzorging