Pieter Baan Centrum

Er zit meer achter werken bij het

Het Pieter Baan Centrum is de enige psychiatrische observatiekliniek voor volwassenen ter wereld. Hier worden verdachten van ernstige delicten onderzocht met unieke observatietechnieken en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Zo is er een Neuroloket, waar gedragsdeskundigen met vragen over neurocognitieve functiestoornissen terecht kunnen. Geen ander forensisch instituut is zo vaak in de media te vinden, en wordt zo vaak bezocht door nieuwsgierige internationale collega’s.
Adres: Carl Barksweg 3, 1336 ZL Almere Vacatures: 3 Aantal medewerkers: 200
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan groepsleiders, psychiaters en juristen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor verdachten van wie niet zeker is of ze schuldig zijn aan de feiten die hen ten laste worden gelegd. Er zijn echter vragen over de toerekeningsvatbaarheid, en gezien een mogelijke (gedrags)stoornis, de eventuele kans op herhaling en mogelijke behandeling. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de verdachten of meer op een afstand.

Het Pieter Baan Centrum voert zo’n 200 onderzoeken per jaar uit.

De verblijfstijd van een gedetineerde is 6 tot 7 weken.

Het totale personeelsbestand van het Pieter Baan Centrum bestaat voor 60% uit vrouwen en 40% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Nederlands instituut voor forensische psychiatrie en psychologie Pieter Baan Centrum - Almere

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.