Penitentiaire Inrichting Zwolle

er zit meer achter werken biJ

De Penitentiaire Inrichting Zwolle bestaat uit twee locaties, zuid 1 en zuid 2. Er zijn verschillende regimes, voor zowel mannen als vrouwen: een huis van bewaring, gevangenis (voor lang- en kortgestraften), een inrichting voor stelselmatige daders (‘veelplegers’), een Extra Zorgvoorziening voor kwetsbare gedetineerde en een Terroristenafdeling. Daarnaast heeft Zwolle een penitentiair psychiatrisch centrum voor mannen, vrouwen en gemengde afdelingen met mannen én vrouwen samen op een afdeling.
Adres: Huub van Doornestraat 15, 8013 NR Zwolle Vacatures: 9 Aantal medewerkers: 540
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n zeshonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan inrichtingswerkers, beveiligers, verpleegkundigen en arbeidsbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met verschillende problematieken en culturen. We bieden een goede dagbesteding en voorbereiding op terugkeer in de maatschappij, maar bij sommige gedetineerden is de motivatie lastiger te vinden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Zwolle biedt plaats aan ruim 400 gedetineerden en patiënten.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 120 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Zwolle bestaat voor 56% uit vrouwen en 43% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.