Justitieel Complex Schiphol

er zit meer achter werken biJ

Het Justitieel Complex Schiphol is een complex waar verschillende justitiële processen worden gecombineerd en de verschillende organisaties gebruik maken van elkaars faciliteiten en deskundigheid. De grootste gebruiker is Detentiecentrum Schiphol dat gedetineerden voor de maximale duur van acht weken (arrestanten) of gedetineerden in afwachting van een uitspraak (huis van bewaring) huisvest. Ook asielzoekers in procedure, bolletjesslikkers en arrestanten van de Koninklijke Marechaussee verblijven hier.
Adres: Duizendbladweg 100, 1171 VA Badhoevedorp Vacatures: 11 Aantal medewerkers: 450
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n vierhonderdvijftig collega’s in allerlei functies. Denk aan GZ-psychologen, complexbeveiligers, penitentiair inrichtingswerkers en verpleegkundigen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor een grote diversiteit aan gedetineerden. Alle woonafdelingen en cellen hebben dezelfde inrichting, waardoor ze geschikt zijn voor meerdere bewonersgroepen en detentieregimes. Ook zijn er gehoorruimten voor het horen van asielzoekers. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

JC Schiphol biedt op dit moment plaats aan ongeveer 350 gedetineerden

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 26 dagen.

Het totale personeelsbestand van JC Schiphol bestaat voor 41% uit vrouwen en 59% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Justitieel Complex Schiphol

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.