Jij weet waar iemand op aangaat en wat er in iemand omgaat.

Er zit meer achter werken als forensisch therapeutisch medewerker

Forensisch therapeutisch medewerker. Iets voor jou?

Je bent verantwoordelijk voor gedetineerden met uiteenlopende psychiatrische problemen. Iedere patiënt heeft baat bij een andere behandeling en benadering. Waar je de een het beste helpt met duidelijkheid en structuur, werkt voor een ander juist een ondersteunend gesprek.

Jouw werk als
Forensisch therapeutisch medewerker

  • Boeiend werk in een Penitentiair Psychiatrisch Centrum binnen een PI.
  • Complexe problematieken zoals verslaving in combinatie met andere problemen, zoals schulden, psychische stoornissen of een verstandelijke beperking.
  • Als lid van het multidisciplinaire behandelteam nauw betrokken bij de diagnosestelling, begeleiding en behandeling van de gedetineerde patiënten uit je groep.
  • Interessant inwerk- en opleidingsprogramma.
  • Diverse doorgroeimogelijkheden.
Interesse in een baan als Forensisch therapeutisch medewerker?

Er zit meer achter werken bij DJI

Je begeleidt je groep bij de individuele en groepsactiviteiten. Zo ga je met ze naar de bibliotheek of sportruimte, zorg je dat iedereen op tijd de medicatie inneemt en bereid je ze voor op afspraken, zoals bezoek of het vervoer naar de rechtbank. Verder zorg je dat de veiligheid op de afdeling continu gewaarborgd is voor jezelf, collega’s en gedetineerden.
Meer over werken bij DJI

Als Forensisch therapeutisch medewerker heb jij...

Minimaal een mbo-4-diploma PBSP of SPW.
Theoretisch en praktische kennis van het groepswerk.
Jezelf al bewezen op het gebied van observeren en preklinische interventies.
Enige kennis van vreemde talen en een soepele omgang met verschillende culturen.
Dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten.

Bekijk de video's

Er zit meer achter werken als forensisch therapeutisch medewerker
"Wanneer het lukt om een patiënt te stabiliseren, is dat een teamprestatie"
"Wanneer het lukt om een patiënt te stabiliseren, is dat een teamprestatie"

Bart werkt als forensisch therapeutisch mdw bij penitentiaire inrichting Vught

Vanuit het leger stroomde Bart in 2001 door naar beveiliger bij vreemdelingenbewaring. Vervolgens pakte hij alles aan en werd maatschappelijk medewerker en later persoonlijk begeleider. Hij maakte een paar uitstapjes, maar keerde weer terug bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. “Je gaat het werken bij deze organisatie missen. Ook zijn de arbeidsvoorwaarden hier erg goed en krijg je de kans om door te groeien.” Nu is Bart forensisch therapeutisch medewerker in het penitentiair psychiatrisch centrum binnen de penitentiaire inrichting (PI) Vught. En dat bevalt goed! Hij vertelt graag waarom.

Werken aan jouw kennis en carriere Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen
Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.