Veelgestelde vragen

WAARMEE KUNNEN WE JE HELPEN?

Wij kunnen ons voorstellen dat je specifieke vragen hebt voor, tijdens of nadat je bij ons gesolliciteerd hebt. Bijvoorbeeld over de procedure, je sollicitatie zelf, arbeidsvoorwaarden of praktische informatie. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze recruiters en zij kunnen je verder helpen.

Ik zie op werkenvoornederland.nl dezelfde vacature staan als op werkenbijDJI.nl. Klopt dat?

Op beide sites, maar ook op de site werkenbijdeoverheid.nl, staan dezelfde vacatures. Het maakt niet uit vanaf welke site je solliciteert. Als je op de sollicitatieknop drukt, komt jouw sollicitatie bij de juiste persoon terecht.

Hoe kan ik solliciteren bij DJI?

Kijk op werkenbijdji.nl/vacatures. Aan de hand van je locatie en vakgebied kun je zoeken naar geschikte vacatures. Via de button direct solliciteren kan je solliciteren op de vacature.

Wat is de status van mijn sollicitatie?
Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. De voortgang van je sollicitatie kun je zelf vanuit je profiel volgen (handig!). Daarnaast houden we je telefonisch of per mail op de hoogte van de vervolgstappen van het selectietraject. Het gaat hierbij om hetzelfde account als wanneer kandidaten solliciteren via werkenvoornederland.nl. Op deze pagina kan je alle recruiters vinden en voor welke discipline/locatie zij verantwoordelijk zijn: https://www.werkenbijdji.nl/maak-kennis/neem-contact-op
Waar kan ik de functie-eisen van de vacature terugvinden?
Je kunt de functie eisen terugvinden onder het kopje functie eisen in de vacature. Mocht je toch nog een vraag hebben hierover dan kan je contact opnemen met de contactpersonen die vermeld staan bij de vacature. Hier staat de vacaturehouder of de recruiter vermeld of de contactgegevens van het Klant Contact Center. Op deze pagina kan je alle recruiters vinden en voor welke locatie zij verantwoordelijk zijn: https://www.werkenbijdji.nl/maak-kennis/neem-contact-op
Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe vacatures?
Voor alle nieuwe vacatures kun je onze website in de gaten houden via www.werkenbijdji.nl
Waar kan ik terecht met inhoudelijke vragen over de functie?
Je kunt voor inhoudelijke vragen contact opnemen met de contactpersoon die bij de vacature vermeld staat. Bij de vacature staat altijd de recruiter of vacaturehouder vermeld of de contactgegevens van het Klant Contact Center. Op deze pagina kan je alle recruiters vinden en voor welke locatie zij verantwoordelijk zijn: https://www.werkenbijdji.nl/maak-kennis/neem-contact-op
Kan ik voor verschillende functies tegelijk solliciteren?
Ja, dat kan! Tijdens het solliciteren maak je een account aan in ons sollicitatiesysteem. Met dit account kan je op meerdere functies tegelijk solliciteren en kan je zien op welke functies je hebt gereageerd. Goed om te weten: het is mogelijk om je profiel binnen je sollicitatie-account zichtbaar te maken voor andere rijks onderdelen zodat zij je kunnen vinden voor eventuele andere vacatures. Belangrijk: je kiest daarvoor zelf, dit staat los van je eventuele sollicitatie(s), en je besluit zelf welke gegevens je wilt delen. Je kan in je account zien wat de status is van je sollicitatie(s).
Hoe werkt de sollicitatieprocedure bij DJI?
Onze sollicitatieprocedure is verschillend per functie en kan uit verschillende onderdelen bestaan zoals een psychologisch interview, medische keuring, een capaciteiten- en persoonlijkheidstest, een gesprek met de leidinggevende en eventueel een fysieke vaardigheidstoets (sporttest). Op de website staat bij de vacature aangegeven welke onderdelen je kan verwachten in jouw sollicitatieproces. Je kunt hier ook onze sollicitatieprocedures bekijken.
Is het mogelijk om een dag mee te lopen?
Helaas is het niet bij elke inrichting mogelijk om een dag mee te lopen. Om te kijken of het mogelijk is kun je contact opnemen met de contactpersoon die bij de vacature vermeld staat. Zij kunnen contact opnemen met de recruiter en die gaat kijken wat de mogelijkheden zijn. We nodigen je wel van harte uit om een kijkje te komen nemen op een van onze kennismakingsdagen/wervingsdagen of andere evenementen. Je kunt hier vinden wanneer het eerst volgende evenement is in jouw regio.
Kan ik bij DJI werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling?

Bij DJI vinden wij persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Wij hebben daarom ons eigen opleidingsinstituut. Het Opleidingsinstituut DJI zorgt er met zijn kennis van opleiden, ontwikkelen en detentie voor dat medewerkers van DJI kunnen uitblinken in hun vak. Het aanvragen van een opleiding loopt altijd eerst via de leidinggevende. Hij/Zij moet akkoord hiervoor geven voordat je een opleiding kan starten.

Voor sommige functies moet je eerst een opleiding volgen om te kunnen starten. Deze interne opleidingen volg je ook bij het Opleidingsinstituut DJI.

Waar vind ik informatie over salaris en CAO bij DJI?
Op de website https://www.caorijk.nl/ kan je meer informatie vinden over onze CAO en de salarisschalen.
Ik heb niet de gevraagde opleiding. Kan ik wel solliciteren?
Voor de functies Penitentiair Inrichtingswerker en (Complex)beveiligers is er een uitzondering. Je wordt óók uitgenodigd om te solliciteren als je een mbo-2, mbo-3 of mbo-4 diploma hebt in een andere richting. Als je aan de overige voorwaarden voor de functie voldoet, bieden we je namelijk de mogelijkheid om tijdens je werk de mbo-2 diploma Beveiliging te behalen. Informatie hierover vind je in de vacaturetekst.
Kan ik ook stagelopen bij DJI?
Bij De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zoeken we vaak stagiaires. Zowel mbo, hbo als wo. Als je stage wilt lopen, kun je het beste contact opnemen met het Klant Contact Centrum. Meer informatie hierover vind je op deze pagina over stages.
Is het mogelijk om een opleiding via DJI te volgen?
Bij DJI vinden wij persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Wij hebben daarom ons eigen opleidingsinstituut. Het Opleidingsinstituut DJI zorgt er met zijn kennis van opleiden, ontwikkelen en detentie voor dat medewerkers van DJI kunnen uitblinken in hun vak.
Wat is de sporttest?
De Fysieke Vaardigheids Toets (FVT) bestaat uit een parcours dat (snel) lopend moet worden aflegt. Afhankelijk van je leeftijd en of je eenman of vrouw bent, moet je deze binnen een bepaalde tijd afleggen. Op dit parcours moeten enkele activiteiten uitgevoerd worden zoals: traplopen, kast- en bankspringen, kar duwen en trekken en zware ballen verplaatsen. Aan het einde van de toets moet nog een pop met de juiste greep worden verplaatst. De FVT test de coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Alle onderdelen hebben een duidelijke link met het dagelijkse werk binnen een justitiële inrichting. De FVT wordt afgelegd onder begeleiding van een sportinstructeur. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt hier meer informatie vinden over de FVT.
Kan ik mij voorbereiden op de sporttest?
Trainen voor de Fysieke Vaardigheids Test kan zowel thuis als op de sportschool of in een gymzaal. Alle oefeningen om je voor te bereiden kan je hier terugvinden.
Ik heb iets in het verleden gedaan/vast gezeten, heb ik recht op een VOG?
Je kunt via VOG-check (justis.nl) binnen 1 minuut jouw kansen op een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) checken.
Zijn uitingen van een bepaalde religie of levensstijl toegestaan bij het werken in de gevangenis?

Bij het werken bij DJI staat veiligheid centraal. Het is daarom van belang dat onze medewerkers binnen een inrichting neutraal gekleed zijn, gezag uitstralen en geen veiligheidsrisico’s lopen door kledingstukken. Bepaalde zichtbare tatoeages, zichtbare piercings en grote sieraden passen daar niet bij. Het maakt daarbij uit wat voor een tatoeage je hebt, je moet neutraal overkomen. Dat betekent dat bijvoorbeeld tatoeages van voetbal, politiek of geloofsovertuiging niet zichtbaar mogen zijn en bedekt moeten kunnen worden met kleding. Ook uitingen van een bepaalde religie of levensstijl, zoals een hoofddoek, een keppeltje, of sieraden als kruisjes of een roze driehoek, zijn daarom niet toegestaan voor inrichtingswerkers die met gedetineerden in contact komen.

Kom je in jouw functie niet in direct contact met gedetineerden, dan is het wel toegestaan.

Waar kan ik mij aanmelden voor een kennismakingsdag?
Wij organiseren regelmatig kennismakingsdagen en andere evenementen waarbij je DJI kunt ontmoeten. Zoek hier op basis van jouw vakgebied en/of type organisatie naar een passend evenement.
Waar kan ik terecht met mijn klacht over de sollicitatieprocedure?
Voor een klacht kun je contact opnemen met het Klant Contact Center. Zij kunnen de officiële klacht aanmaken en bij de betreffende inrichting en afdeling neerleggen. Via ons klachtenformulier kan je een klacht indienden. Je kunt het Klant Contact Center ook bereiken via 088-0754321.
Ik ben van de pers en heb een vraag. Aan wie kan ik deze vraag stellen?
Wil je in contact komen met de woordvoerders van Dienst Justitiële Inrichtingen? Dan kan je op deze pagina de contactgegevens vinden.
Wat ontvang ik aan toeslagen bovenop mijn salaris?
In een inrichting gaat het werk immers altijd door. In de avond-, nacht-, weekenddiensten en op feestdagen heb je recht op een toelage voor onregelmatige dienst (TOD). De vergoeding bestaat uit een percentage van het salaris. De hoogte van het percentage is afhankelijk van de dag en tijd waarop je werkt. De exacte vergoedingspercentages vind je op caorijk.nl. De toelage varieert en komt bovenop je salaris. Dit kan op jaarbasis aardig oplopen. Een prettig 'extraatje' dus. Elke week heb je een nieuw rooster. Je ontvangt je rooster 6 weken van tevoren zodat je weet waar je aan toe bent. Je kan een voorkeur aangeven voor werkdagen en -tijden maar we kunnen je geen garanties geven en vinden we het belangrijk dat jij je hierin flexibel opstelt.
Heb je een vraag of een suggestie om werkenbijdji.nl te verbeteren?
Heb je een vraag of een suggestie om werkenbijdji.nl te verbeteren? Stuur dan een e-mail naar arbeidsmarkt@dji.minjus.nl Dan nemen we contact met je op.
Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.
Wil je in contact komen met Dienst Justitiële Inrichtingen? Dan kan je op deze pagina de contactgegevens vinden.