Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost

Locatie Ter Peel

De Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost bestaat uit de locaties Roermond en Ter Peel (Evertsoord). Ter Peel is de grootste vrouwengevangenis van Nederland. De inrichting kent verschillende regimes, te weten een huis van bewaring, een gevangenis, een extra zorgafdeling, een beperkt beveiligde afdeling, en een speciale afdeling waar gedetineerde moeders met hun zeer jonge kinderen kunnen verblijven. Deze kinderen gaan overdag naar een kinderdagverblijf. De moeders werken overdag.
Adres: Paterstraat 4, 5977 NM Evertsoord Vacatures: 3 Aantal medewerkers: 484
Ontdek Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost - Ter Peel

Je krijgt in Ter Peel zo’n driehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan complexbeveiligers, penitentiaire inrichtingswerkers, en arbeidsmedewerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor een deel van de circa drieduizend vrouwen die jaarlijks gedetineerd worden. Bijna tachtig procent verblijft korter dan drie maanden. Ongeveer zeventig procent is moeder van ten minste één minderjarig kind. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Zuid-Oost locatie Ter Peel biedt plaats aan 232 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 115 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Zuid-Oost locatie Ter Peel bestaat voor 55% uit vrouwen en 45% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Video's van DJI

  • ''Werken met een speciale doelgroep maakt het extra uitdagend''
    ''Werken met een speciale doelgroep maakt het extra uitdagend''

    Maik werkt als penitentiair inrichtingswerker bij penitentiaire inrichting Zuid-Oost

    De afdeling voor extra zorg op de locatie Roermond van de penitentiaire inrichting (PI) Zuid-Oost, daar begon Maik bijna een jaar geleden zijn loopbaan als penitentiair inrichtingswerker. “Ik heb altijd gezegd dat ik in de gevangenis wilde werken”, vertelt hij. “Hoe gaat het er binnen die muren aan toe? Hoe ga je met gedetineerden om? Dat vind ik interessant.” Een vriend, die al bij de Dienst Justitiële Inrichtingen werkte, attendeerde hem op deze kans. Maik zette de stap en heeft daar nog geen moment spijt van gehad.