Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost

Locatie Ter Peel

De Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost bestaat uit de locaties Roermond en Ter Peel (Evertsoord). Ter Peel is de grootste vrouwengevangenis van Nederland. De inrichting kent verschillende regimes, te weten een huis van bewaring, een gevangenis, een extra zorgafdeling, een beperkt beveiligde afdeling, en een speciale afdeling waar gedetineerde moeders met hun zeer jonge kinderen kunnen verblijven. Deze kinderen gaan overdag naar een kinderdagverblijf. De moeders werken overdag.
Adres: Paterstraat 4, 5977 NM Evertsoord Vacatures: 2 Aantal medewerkers: 484
Ontdek jouw mogelijkheden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken als complexbeveiliger, penitentiair inrichtingswerker of arbeidsbegeleider en wil je weten of het iets voor jou is? Op donderdag 14 december en maandag 18 december 2023 ben je van harte welkom bij de wervingsavond van PI-Zuid-Oost. Hier vind je meer informatie en kan je je aanmelden (plekken zijn beperkt dus wacht niet te lang). Alvast tot ziens!

Je krijgt in Ter Peel zo’n driehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan complexbeveiligers, penitentiaire inrichtingswerkers, en arbeidsmedewerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor een deel van de circa drieduizend vrouwen die jaarlijks gedetineerd worden. Bijna tachtig procent verblijft korter dan drie maanden. Ongeveer zeventig procent is moeder van ten minste één minderjarig kind. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Zuid-Oost locatie Ter Peel biedt plaats aan 232 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 115 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Zuid-Oost locatie Ter Peel bestaat voor 55% uit vrouwen en 45% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost - Ter Peel

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.