Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost

Locatie Roermond

De Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost bestaat uit de locaties Roermond en Ter Peel (Evertsoord). Roermond omvat een huis van bewaring, een gevangenis, en een voorziening voor gedetineerden die extra zorg nodig hebben. Ook kent Roermond een beperkt beveiligde afdeling. Hier verblijven gedetineerden die een baan ‘buiten’ hebben, maar slapen in de PI. Gedetineerden kunnen, afhankelijk van hun reststraf, meelopen met een (basis) penitentiair programma voor een succesvolle re-integratie in de maatschappij.
Adres: Keulsebaan 530, 6045 GL Roermond Vacatures: 4 Aantal medewerkers: 484
Ontdek jouw mogelijkheden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of het iets voor jou is? Op dinsdag 28 mei (Evertsoord) en donderdag 30 mei (Roermond) ben je van harte welkom bij de twee locaties die vallen onder PI Zuid-Oost. Meld je direct aan! Hier vind je meer informatie en kan je je aanmelden (plekken zijn beperkt dus wacht niet te lang). Alvast tot ziens!

Je krijgt in Roermond zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk complexbeveiligers, penitentiair inrichtingsmedewerkers, arbeidsmedewerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met uiteenlopende problematieken, van verslaving en psychische instabiliteit tot licht verstandelijke beperking. Ook speelt de diversiteit in culturele achtergronden een rol. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Zuid-Oost locatie Roermond biedt plaats aan 264 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 359 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Zuid-Oost locatie Roermond bestaat voor 27% uit vrouwen en 73% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost - Roermond

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.