Penitentiaire Inrichting Rotterdam

Locatie Hoogvliet

De Penitentiaire Inrichting Rotterdam bestaat uit twee locaties: Hoogvliet en De Schie. Locatie Hoogvliet was vroeger bekend als de Stadsgevangenis van Rotterdam. Nu is het een huis van bewaring waar verdachten wachten op een uitspraak in hun strafproces. Verder is er een Inrichting Stelselmatige daders (ISD) voor veelplegers. Op de Beperkt Beveiligde Afdeling (BBA) krijgen gedetineerden die aan het einde van hun straf zitten de gelegenheid om deels ‘buiten’ te werken of op verlof te gaan. 

Adres: Koddeweg 100, 3194 DH Hoogvliet Rotterdam Vacatures: 1 Aantal medewerkers: 500
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt in Hoogvliet zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers (gevangenisbewaarders), complexbeveiligers, arbeidsmedewerkers en psychologen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met diverse achtergronden en problemen. Re-integratie is een van de belangrijkste doelen. Daarom helpen we de gedetineerden met zich voorbereiden op een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

PI Rotterdam Hoogvliet biedt plaats aan 198 gedetineerden.

De landelijk gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 4 maanden.

Het totale personeelsbestand van PI Rotterdam bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Rotterdam - Hoogvliet

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

werken bij Penitentiaire Inrichting Rotterdam - Hoogvliet

Er zit meer achter werken bij DJI