Penitentiaire Inrichting Rotterdam

Locatie De Schie

De Penitentiaire Inrichting Rotterdam bestaat uit twee locaties: De Schie en Hoogvliet. In het kleurige complex De Schie bevindt zich een gevangenis (voor wie al tot een kortere of langere vrijheidsstraf is veroordeeld) en een huis van bewaring (voor wie in afwachting is op het strafproces). Daarnaast zijn er twee speciale afdelingen, te weten de afdeling Extra Zorg Voorziening (EZV) voor kwetsbare gedetineerden die een prikkelarme omgeving nodig hebben, en de Terroristenafdeling (TA).

Adres: Prof. Jonkersweg 7, 3041 JL Rotterdam Vacatures: 6 Aantal medewerkers: 500
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt in De Schie zo’n driehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers (gevangenisbewaarders), complexbeveiligers, arbeidsmedewerkers en psychologen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met diverse achtergronden en problemen. Re-integratie is een van de belangrijkste doelen. Daarom helpen we de gedetineerden met zich voorbereiden op een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

PI Rotterdam De Schie biedt plaats aan 254 gedetineerden.

De landelijk gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 4 maanden.

Het totale personeelsbestand van PI Rotterdam bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Rotterdam - De Schie

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.