Penitentiaire Inrichting Nieuwegein

er zit meer achter werken biJ

PI Nieuwegein is gebouwd in 1999. Van oorsprong werden hier vrouwen en mannelijke deliquenten gehuisvest. Inmiddels huisvesten wij alleen nog mannelijk gedetineerden. Binnen de PI Nieuwegein kennen wij 3 regimes. Huis van Bearing (HVB) Gevangenis en Extra Zorg Voorziening EZV). Met de nieuwe wet Straffen en beschermen heeft iedereen in de inrichting een rol bij de re-integratie en het begeleiden van gedetineerden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Binnen de PI Nieuwegein werken momenteel 400 collega’s. PI Nieuwegein is continu in ontwikkeling wat het werk ook dynamisch maakt. Zo staan er ook de komende jaren meerdere verbouwingen op programma. Kortom PI Nieuwegein staat in de steigers, help jij mee bouwen aan de toekomst?

Adres: De Liesbosch 100, 3439 LC Nieuwegein Vacatures: 8 Aantal medewerkers: 480
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n vijfhonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan beveiligers, medewerkers Planning & Control en penitentiair inrichtingswerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met diverse achtergronden en problematieken. Met de nieuwe wet Straffen en beschermen heeft iedereen in de inrichting een rol bij de re-integratie en het begeleiden van gedetineerden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Nieuwegein biedt plaats aan ongeveer 400 gedetineerden.

De landelijk gemiddelde verblijfstijd van 47% van de gedetineerden is tussen de 2 weken en 3 maanden.

Het totale personeelsbestand van PI Nieuwegein bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Nieuwegein

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.