Penitentiaire Inrichting Middelburg

er zit meer achter werken biJ

De Penitentiaire Inrichting Middelburg bestaat uit één locatie met drie gebouwen. Torentijd omvat een huis van bewaring waar gedetineerden verblijven die wachten op hun strafproces, en een gevangenis voor veroordeelde gedetineerden. In De Nederhof verblijven gedetineerden die in de laatste fase van hun detentie zitten en weer integreren in de samenleving. Het Politie Arrestanten Complex huisvest politiearrestanten die onder de politiewet vallen, maar wordt gedraaid door personeel van DJI.
Adres: Torentijdweg 1, 4337 PE Middelburg Vacatures: 3 Aantal medewerkers: 223
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan medewerkers arbeid, instructeurs lichamelijke opvoeding en penitentiair inrichtingswerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mannelijke gedetineerden die voor kortere of langere tijd zijn ingesloten. Er is een grote diversiteit in achtergronden, culturen en problematieken, van verslaving tot licht verstandelijke beperking. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Middelburg biedt plaats aan 230 gedetineerden en 24 politiearrestanten.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 109 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Middelburg bestaat voor 37% uit vrouwen en 63% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Middelburg

Ontdek ons werk

Praktijkervaringen van onze medewerkers

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.