Penitentiaire Inrichting Lelystad

er zit meer achter werken biJ

De Penitentiaire Inrichting Lelystad bestaat uit één locatie met verschillende regimes. Zo biedt de gevangenis onderdak aan langgestraften, in het huis van bewaring verblijven gedetineerden die wachten op hun strafproces, en er is plaats voor zelfmelders en arrestanten. Verder is er een regionaal distributiecentrum (‘gedetineerdenwinkel’) gevestigd. Vanuit hier leveren we de boodschappen voor gedetineerden uit onze regio, en daarnaast de PI Heerhugowaard en de PI Scheveningen (tribunaal).
Adres: Larserdreef 300, 8233 HB Lelystad Vacatures: 5 Aantal medewerkers: 519
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n vijfhonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsmedewerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mannelijke gedetineerden. Vaak spelen bij hen, naast de opgelegde gevangenisstraf uiteenlopende problematieken een rol; van verslaving en psychische instabiliteit tot licht verstandelijke beperking. Ook de diversiteit in culturele achtergronden is van belang. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat direct in het contact met de gedetineerden, soms meer op een afstand.

PI Lelystad biedt plaats aan 652 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Lelystad bestaat voor 34% uit vrouwen en 66% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Lelystad

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.