Penitentiaire Inrichting Leeuwarden

er zit meer achter werken biJ

Bij de PI Leeuwarden staan we voor een veilige en menswaardige detentie. De inrichting bestaat uit één locatie en is zowel een huis van bewaring als een gevangenis. Naast de reguliere leefafdelingen vind je er een Afdeling Intensief Toezicht (AIT) en een Extra Zorgvoorziening (EZV). De samenwerking met onze ketenpartners is erg belangrijk. Een kansrijke terugkeer van de gedetineerde in de maatschappij is het gemeenschappelijke doel. De gezinsbenadering is een van de thema’s waaraan we werken.
Adres: Holstmeerweg 7, 8936 AS Leeuwarden Vacatures: 2 Aantal medewerkers: 300
Ontdek jouw mogelijkheden

Binnen de PI Leeuwarden werken we met elkaar aan een veilig Nederland. Je krijgt zo’n driehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan verpleegkundigen, casemanagers, arbeidsmedewerkers, beveiligers, penitentiair inrichtingswerkers en administratief medewerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor volwassen mannelijke gedetineerden bij wie voor een aanzienlijk deel sprake is van verschillende mentale problemen of een licht verstandelijke beperking. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Leeuwarden biedt plaats aan 284 preventief en kort- en langgestrafte gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 180 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Leeuwarden bestaat voor 30% uit vrouwen en 70% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Leeuwarden

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.