Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel

er zit meer achter werken biJ

De Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel staat langs de rivier de Hollandsche IJssel. Het complex is in totaal 28.800 m2 groot en behoort hiermee tot een van de grootste penitentiaire inrichtingen in Nederland. Binnen de locatie zijn er verschillende regimes, zoals een gevangenis, een huis van bewaring (voor mensen die in voorarrest zitten), een extra zorgvoorziening voor gedetineerden die een prikkelarme omgeving nodig hebben, en voorzieningen voor (levens)langgestraften en gedetineerden die onder Intensief toezicht staan.
Adres: Van der Hoopstraat 100, 2920 CB Krimpen aan den IJssel Vacatures: 7 Aantal medewerkers: 360
Ontdek Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel

Je krijgt zo’n driehonderdzestig collega’s in allerlei functies. Denk aan GZ-psycholoog, arbeidsbegeleider, en magazijnmedewerker. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden die dagelijks letterlijk werken aan hun succesvolle re-integratie. Bijvoorbeeld in de interne professionele bakkerij of de afdeling Metaalbewerking. Maar elke gedetineerde heeft zijn eigen verhaal en problematiek. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat direct in het contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Krimpen aan de IJssel biedt plaats aan 455 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Krimpen aan den IJssel bestaat voor 47% uit vrouwen en 53% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Video's van DJI

 • Dit is voor mij hobby en werk tegelijk
  Dit is voor mij hobby en werk tegelijk

  Daniel werkt als Instructeur Lichamelijke Opvoeding in penitentiaire inrichting Krimpen aan den IJssel

  Intensief met zowel sport als mensen bezig zijn. Die combinatie in zijn functie maakt het werk voor Daniel interessant. Hij werkt al 14 jaar als Instructeur Lichamelijke Opvoeding in penitentiaire inrichting (PI) Krimpen aan den IJssel. “Ik ben na mijn opleiding direct hier gestart en heb het nog onwijs naar mijn zin. Voor mij is het hobby en werk tegelijk. Gedetineerden even niet aan hun zaak te laten denken of even te laten vergeten dat ze vast zitten, dat vind ik een mooie uitdaging.“

 • ''Als beveiliger binnen een penitentiaire inrichting ben je minder kwetsbaar dan beveiligers erbuiten''
  ''Als beveiliger binnen een penitentiaire inrichting ben je minder kwetsbaar dan beveiligers erbuiten''

  Seref werkt als complexbeveiliger bij penitentiaire inrichting Krimpen aan den Ijssel

  Seref werkt sinds 2006 als complexbeveiliger in penitentiaire inrichting (PI) Krimpen aan den IJssel. “Ik doe dit werk nu bijna 15 jaar en ècht geen dag is hetzelfde”, vertelt hij. “In onze PI werk je op één dag op verschillende posten en afdelingen, dat vind ik fijn. Ook kom je regelmatig op de afdelingen waar gedetineerden verblijven. Die variatie is leuk.”

 • ''Als penitentiair inrichtingswerker bied je gedetineerden de helpende hand''
  ''Als penitentiair inrichtingswerker bied je gedetineerden de helpende hand''

  Ruud werkt als penitentiair inrichtingswerker bij penitentiaire inrichting Krimpen aan den Ijssel

  Het eerste aanspreekpunt voor gedetineerden. Een maatschappelijk werker. De schakel tussen andere zorgdisciplines en gedetineerden. Kortom: een functie met veel verschillende verantwoordelijkheden.