Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel

er zit meer achter werken biJ

De Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel staat langs de rivier de Hollandsche IJssel. Het complex is in totaal 28.800 m2 groot en behoort hiermee tot een van de grootste penitentiaire inrichtingen in Nederland. Binnen de locatie zijn er verschillende regimes, zoals een gevangenis, een huis van bewaring (voor mensen die in voorarrest zitten), een extra zorgvoorziening voor gedetineerden die een prikkelarme omgeving nodig hebben, en voorzieningen voor (levens)langgestraften en gedetineerden die onder Intensief toezicht staan.
Adres: Van der Hoopstraat 100, 2920 CB Krimpen aan den IJssel Vacatures: 7 Aantal medewerkers: 360
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n driehonderdzestig collega’s in allerlei functies. Denk aan GZ-psycholoog, arbeidsbegeleider, en magazijnmedewerker. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden die dagelijks letterlijk werken aan hun succesvolle re-integratie. Bijvoorbeeld in de interne professionele bakkerij of de afdeling Metaalbewerking. Maar elke gedetineerde heeft zijn eigen verhaal en problematiek. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat direct in het contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Krimpen aan de IJssel biedt plaats aan 455 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Krimpen aan den IJssel bestaat voor 47% uit vrouwen en 53% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.