Penitentiaire Inrichting Haaglanden

er zit meer achter werken biJ

De Penitentiaire Inrichting Haaglanden in Scheveningen is een unieke gevangenis in Nederland. De inrichting bestaat namelijk als enige uit een Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) en een Justitieel Centrum voor Somatische Zorg (JCvSZ) voor gedetineerden die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Dat kan lichamelijke zorg zijn, maar ook geestelijke. Of een combinatie van beide. Daarnaast worden hier ook verdachten van Internationale Tribunalen en het Internationaal Strafhof (ICC) geplaatst.
Adres: Pompstationsweg 32, 2597 JW Den Haag Vacatures: 8 Aantal medewerkers: 540
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n vijfhonderd collega’s in allerlei functies. Van verpleegkundigen tot complexbeveiligers en van inrichtingswerkers tot psychologen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden die meer psychische of medische zorg nodig hebben dan in reguliere justitiële inrichtingen kan worden geboden. Bijvoorbeeld vanwege psychotische stoornissen, bijtwonden van politiehonden of hongerstaking. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Haaglanden biedt plaats aan ongeveer 200 gedetineerden.

Het gemiddelde dienstverband van medewerkers is 19 jaar.

Het totale personeelsbestand van PI Haaglanden bestaat voor 34% uit vrouwen en 66% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.