Penitentiaire Inrichting Dordrecht

er zit meer achter werken biJ

De Penitentiaire Inrichting Dordrecht staat voor effectiviteit, samenwerking en innovatie. Zo staat de gedetineerde bij telehoren vanuit een speciale ruimte via een geluid- en beeldverbinding in contact met de rechtszaal. Ook lopen we voorop met het zelfstandig verplaatsen van gedetineerden en een gestroomlijnd re-integratiecentrum. Verder zijn wij een trotse organisatie met een maatschappelijke opgave in veiligheid, re-integratie en herstel. Recent is het vader-kindbezoek ingevoerd.
Adres: Kerkeplaat 25, 3313 LC Dordrecht Vacatures: 4 Aantal medewerkers: 300
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n driehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan arbeidsbegeleiders, penitentiair inrichtingswerkers en complexbeveiligers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden in diverse regimes: gedetineerden in afwachting van hun strafproces, veroordeelde gedetineerden, gedetineerden die buiten de inrichting werken, en kwetsbare gedetineerden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Dordrecht biedt plaats aan 442 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Dordrecht bestaat voor 38% uit vrouwen en 62% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Dordrecht

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.