Penitentiaire Inrichting Dordrecht

er zit meer achter werken biJ

De Penitentiaire Inrichting Dordrecht staat voor effectiviteit, samenwerking en innovatie. Zo staat de gedetineerde bij telehoren vanuit een speciale ruimte via een geluid- en beeldverbinding in contact met de rechtszaal. Ook lopen we voorop met het zelfstandig verplaatsen van gedetineerden en een gestroomlijnd re-integratiecentrum. Verder zijn wij een trotse organisatie met een maatschappelijke opgave in veiligheid, re-integratie en herstel. Recent is het vader-kindbezoek ingevoerd.
Adres: Kerkeplaat 25, 3313 LC Dordrecht Vacatures: 5 Aantal medewerkers: 300
Ontdek Penitentiaire Inrichting Dordrecht

Je krijgt zo’n driehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan arbeidsbegeleiders, penitentiair inrichtingswerkers en complexbeveiligers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden in diverse regimes: gedetineerden in afwachting van hun strafproces, veroordeelde gedetineerden, gedetineerden die buiten de inrichting werken, en kwetsbare gedetineerden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Dordrecht biedt plaats aan 442 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Dordrecht bestaat voor 38% uit vrouwen en 62% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Video's van DJI

 • ''Als je proactief bent, kun je bij DJI veel doen''
  ''Als je proactief bent, kun je bij DJI veel doen''

  Karin is vestigingsdirecteur bij penitentiaire inrichting Dordrecht

  “Bij DJI liggen ontzettend veel kansen en mogelijkheden. Als je het zelf wilt, investeert de organisatie in je. Bovendien is er altijd ruimte om mee te kijken met collega’s en bij ketenpartners.” Karin Winkelman, nu vestigingsdirecteur van PI Dordrecht, kan het weten. Al 26 jaar werkt ze bij DJI, in veel verschillende functies en onderdelen.

 • ''Hoe je je weg vindt als complexbeveiliger? Vooral door jezelf te zijn''
  ''Hoe je je weg vindt als complexbeveiliger? Vooral door jezelf te zijn''

  Lukwat werkt als complexbeveiliger bij de penitentiaire inrichting Dordrecht

  Op haar twintigste begon Lukwat als complexbeveiliger bij de PI Dordrecht. “Ik kwam als jongedame terecht in een mannengevangenis met vooral mannelijke collega’s, dat was wel een uitdaging.” Die uitdaging lag grotendeels in het vinden van een eigen manier van handelen. Wat ze al snel leerde? Dat het vooral een kwestie is van jezelf blijven.

 • ''Elkaar vertrouwen is belangrijk in ons werk''
  ''Elkaar vertrouwen is belangrijk in ons werk''

  Sander is arbeidsbegeleider in Penitentiaire Inrichting Dordrecht

  Door de coronapandemie was hij als chef-kok en projectleider in duurzame, sociale projecten genoodzaakt om zijn carrièrepad te herzien. Stabiliteit, goede secundaire arbeidsvoorwaarden én ontwikkelmogelijkheden waren een must. "Al snel kwam ik uit bij de functie van arbeidsbegeleider bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Dat ik daar nooit eerder aan had gedacht! Dit werk past heel goed bij mij."