Penitentiaire Inrichting Almelo

er zit meer achter werken biJ

De Penitentiaire Inrichting Almelo bestaat uit locaties De Karelskamp, De Fabriek en Het Huis van Herstel. De Karelskamp is een gevangenis met diverse regimes. De externe werkzaal De Fabriek biedt werkervaringsplaatsen, beroepsopleidingen en certificeringen aan gedetineerden en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het Huis van Herstel buiten de inrichting biedt zorg en begeleiding aan gedetineerden in de laatste fase van hun detentie. Uniek aan de PI Almelo is de kleinschaligheid.
Adres: Bornsestraat 333, 7601 PB Almelo Vacatures: 2 Aantal medewerkers: 250
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n tweehonderdvijftig collega’s in allerlei functies. Denk aan groepsleiders, complexbeveiligers en justitieel verpleegkundigen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met verschillende problematieken en culturen. We bieden een goede dagbesteding en voorbereiding op terugkeer in de maatschappij, maar bij sommige gedetineerden is de motivatie lastiger te vinden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Almelo biedt plaats aan ruim 211 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 240 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Almelo bestaat voor 38% uit vrouwen en 62% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Almelo

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.