Penitentiaire Inrichting Achterhoek

er zit meer achter werken biJ

De Penitentiaire Inrichting Achterhoek locatie Ooyerhoek (ook bekend als PI Zutphen), heeft verschillende regimes. Zo omvat de locatie een huis van bewaring, een gevangenis voor lang- en kortgestraften, een inrichting voor stelselmatige daders (‘veelplegers’) en een afdeling met extra zorgvoorzieningen gedetineerden die niet kunnen functioneren op een reguliere afdeling omdat ze extra zorg en begeleiding nodig hebben. De inzet voor iedereen is gericht op stabilisatie, herstel en re-integratie.
Adres: Verlengde Ooyerhoekseweg 21, 7207 BJ Zutphen Vacatures: 4 Aantal medewerkers: 240
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt ruim tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan complexbeveiligers, casemanagers, verpleegkundigen en arbeidsbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met verschillende problematieken en culturen. We bieden een goede dagbesteding en voorbereiding op terugkeer in de maatschappij, maar bij sommige gedetineerden is de motivatie lastiger te vinden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Achterhoek biedt plaats aan 234 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 105 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Achterhoek bestaat voor 30% uit vrouwen en 70% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Achterhoek

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.