Divisie Forensische zorg / Justitiële jeugdinrichtingen

Hoofdkantoor

De forensische zorg en de justitiële jeugdinrichtingen hebben met elkaar gemeen dat zij insluiten vanuit een zorg en pedagogisch perspectief. Zij delen een dubbele focus: de samenleving beschermen tegen deze personen en een setting creëren waar zij zo goed mogelijk worden behandeld. Zodat de betrokkene weer in de samenleving functioneert met een minimale kans op recidive. Forensische zorg zit op het snijvlak van strafrecht en zorg. Het doel van de JJI’s is het verminderen van recidive door opvoeding en behandeling. Ook koopt de divisie de somatische zorg in voor alle DJI inrichtingen.
Adres: Turfmarkt 147, 2511 DP Den Haag Vacatures: 2 Aantal medewerkers: 99
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt bijna honderd collega’s in allerlei functies. Denk aan (financieel) accountmanagers, adviseurs kwaliteit en (senior) data-analisten. Wat jullie gemeen hebben is de bijzondere taak. Bij forensische zorg gaat het om geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en verstandelijk gehandicaptenzorg die onderdeel is van een (voorwaardelijke) straf of maatregel. De Justitiële Jeugdinrichtingen richten zich op jongeren van 14 tot 23 jaar die zijn verdacht of veroordeeld volgens het jeugdstrafrecht. Er zijn gescheiden groepen voor jongens en meisjes. Voor jeugdigen met bijzondere behoeften bestaan speciale groepen.

Behandeluren en -plaatsen worden ingekocht bij zo’n 180 instellingen voor de forensische zorg, zoals een ggz-instelling.

Jongeren verblijven gemiddelde 3 maanden in een jeugdinrichting.

Van de jeugdigen in een JJI is 96,7% jongen en 3,3% meisje.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Zie de vacatures bij deze locatie onderaan deze pagina.
Interesse in een baan bij Hoofdkantoor - Divisie Forensische zorg/Justitiële jeugdinrichtingen

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.