Jij weet waar iemand op aangaat en wat er in iemand omgaat.

ER ZIT MEER ACHTER WERKEN ALS SOCIOTHERAPEUT BIJ DJI

Sociotherapeut. Iets voor jou?

Als sociotherapeut bij DJI heb je een impactvolle rol. Je observeert, begeleidt en biedt dagstructuur aan patiënten op jouw afdeling, met het doel om ze op een veilige manier terug te laten keren naar de samenleving, hun land van herkomst, of voor verdere behandeling naar een andere inrichting.

Jouw werk als
sociotherapeut

  • Uitdagende doelgroepen zoals tbs-patiënten of mensen met een verslaving die ernstige delicten gepleegd hebben.
  • Op het snijvlak van behandeling en beveiliging.
  • Persoonlijk begeleider en daarmee het eerste aanspreekpunt van een of meerdere patiënten.
  • Opstellen behandelplannen en briefen collega’s over de omgang met en behandeling van jouw patiënten.
  • Onderdeel van een multidisciplinair behandelteam met de psychiater, hoofdbehandelaar, maatschappelijk werk en diverse andere therapeuten en begeleiders.
Interesse in een baan als Sociotherapeut?

DE ROL VAN DE SOCIOTHERAPEUT BIJ DJI: MEER DAN JE DENKT

Als sociotherapeut bij een forensische klinieek eet je samen met de patiënten, maakt een wandeling, of gaat in gesprek. De dagactiviteiten waaraan de patiënten kunnen deelnemen, zoals werken, sporten, of verschillende therapievormen, vormen een mooi moment om ze te observeren en te kijken hoe ze zich gedragen in een groep. Signaleer je veranderingen in het gedrag van een patiënt, dan speel je daar direct op in. Ben je geïnteresseerd in deze unieke en impactvolle rol? Bekijk dan de sociotherapeut vacature bij DJI.
Meer over werken bij DJI

Als Sociotherapeut heb jij...

Een hbo-diploma in de zorg, bijvoorbeeld SW, SPH, MWD of Verpleegkunde. Een mbo-diploma sociaal-pedagogisch werk of verpleegkunde voor de functie van sociotherapeutisch medewerker
Het vermogen om functionele, op behandeling gerichte relaties op te bouwen met forensisch-psychiatrische patiënten.
Jezelf al bewezen op het gebied van het bespreekbaar maken van gedrag.
Inzicht in groepsdynamiek en weet hier effectief op in te spelen.
Dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten.

Bekijk de video

Er zit meer achter werken als sociotherapeut
“Het is belangrijk dat we de patiënten als mens blijven zien”
“Het is belangrijk dat we de patiënten als mens blijven zien”

Wichert werkt als sociotherapeut in het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht

Jeugdzorg, pgb-begeleiding, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, kinderopvang, en zelfs een jaar profvoetbal in de VS… Wichert heeft er al een veelzijdige loopbaan op zitten als hij begin 2023 via een uitzendbureau start als sociotherapeut bij het Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht. Het bevalt hem zo goed dat hij inmiddels in vaste dienst is. “Dit werk heeft zoveel mooie en leuke kanten.”
Werken aan jouw kennis en carriere Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen
Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.
Actuele vacatures voor Sociotherapeut

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.