Jij leest de mensen en elke situatie. Met een open blik en een scherp oog.

Er zit meer achter werken als pro justitia rapporteur

Pro justitia rapporteur. Iets voor jou?

Als onafhankelijke gedragsdeskundige rapporteer je over de persoon van een verdachte in een strafzaak of over de ontwikkelingsmogelijkheden en belangen van een jeugdige in een civiele zaak. Pro Justitia rapporteurs zijn in dienst van het NIFP of zelfstandig.

jouw werk als
Pro justitia rapporteur

  • Vaak uitdagende straf- en familiezaken met complexe problematiek.
  • Grote belangen voor zowel de onderzochten als de maatschappij.
  • Advies over kans op herhaling en of iemand behandeling nodig heeft voor psychische problemen.
  • Contra-expertise.
  • Opleidingen, bijscholing, refereerbijeenkomsten en landelijke dagen.
Interesse in een baan als Pro justitia rapporteur?
ThumbNailType '2000x1000' does not exist! Please add this type to the Thumbnail configurations at /config/skin/thumbnails.config

Er zit meer achter werken bij DJI

Je kunt worden ingeschakeld voor ambulante of klinische onderzoeken. Bij de eerste vorm bezoek je de persoon in bijvoorbeeld het huis van bewaring. Bij ernstige misdrijven of ingewikkelde zaken wordt de verdachte opgenomen in een observatiekliniek. Bij familiezaken kan een jeugdinstelling of de Raad voor de Kinderbescherming advies vragen hoe er met kinderen omgegaan moet worden bij echtscheidingen of bij uithuisplaatsingen.
Meer over werken bij DJI

Als Pro justitia rapporteur heb jij...

Een achtergrond als psychiater, klinisch psycholoog, GZ-psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog NIP, orthopedagoog-generalist NVO en forensisch milieu-onderzoeker.
De opleiding tot pro justitia rapporteur gevolgd en een registratie bij het Nederlands Register voor Gerechtelijk Deskundigen.
Jezelf gespecialiseerd in volwassenen-, jeugd-, straf- of familierecht, of als milieurapporteur.
Oog voor het onderscheid tussen gegevens met de betrokkene als bron (subjectieve gegevens) en de gegevens uit eigen onderzoek (objectieve gegevens).
Aandacht voor de lezer van de rapportage waardoor je jargon mijdt en bevindingen uitlegt.

Bekijk hier de video's

Er zit meer achter werken als Pro Justitia rapporteur
"Pro Justitia rapportage is diagnostiek op het scherpst van de snede"
"Pro Justitia rapportage is diagnostiek op het scherpst van de snede"

Thijs is GZ-psycholoog bij het NIFP

Voordat hij aan zijn studie begon was psycholoog Thijs al gefascineerd door de vraag: waarom is de ene persoon in staat tot grensoverschrijdend gedrag, en de ander niet, terwijl de omstandigheden hetzelfde zijn? Hij volgt als GZ-psycholoog de opleiding pro Justitia rapportage bij het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP).

Werken aan jouw kennis en carriere

Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen

Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.

Actuele vacatures voor Pro justitia rapporteur

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

meer weten wat er achter werken bij dji zit?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.
VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE?
Katinka van Vastenhoven Katinka van Vastenhoven 06-20150614 Recruiter Regio Noord en Oost Nederland en het NIFP