Psychologie bij DJI- Psycholoog in gesprek met een gedetineerde, een illustratie van de rol als psycholoog en de vacatures toegepaste psychologie binnen Dienst Justitiële Inrichtingen
Jij kijkt verder dan de paniek. En helpt iemand beter naar buiten gaan, dan dat ‘ie binnenkwam.

Er zit meer achter werken als GZ-psycholoog bij DJI

GZ-psycholoog bij DJI. Iets voor jou?

Als GZ Psycholoog ben je de drijvende kracht achter de coördinatie van de (tweedelijns) psychische basiszorg. Je geeft niet alleen uitvoering aan individuele psychologische behandelingen, maar je coördineert ook eventuele nazorg. Je bent betrokken bij alle facetten van de zorg, van diagnostiek tot interventies en indicatiestelling.

Ambieer je als gz-psycholoog een meer coördinerende en/of leidinggevende rol?
Neem dan vooral ook een kijkje op de pagina van behandelcoördinator.

Ben je (bijna) afgestudeerd als psycholoog of orthopedagoog?
Dan is vacature van assistent hoofd behandeling ook een passende functie voor jou! Die vacature(s) vind je op deze pagina van behandelcoördinator. De vacatures voor basispsycholoog (met soms opleidingsplekken voor GZ-psycholoog) vind je hier.

Jouw werk als
GZ-psycholoog

  • Doelgroep met complexe problematiek in detentie.
  • Intake en diagnostiek bij ingeslotenen die door de eerste lijn, medische dienst of afdelingshoofd/directie worden aangemeld.
  • Indicaties voor daaropvolgende actie, zoals (kortdurende) behandeling door jezelf, multidisciplinaire inzet, of verwijzing naar ambulante of klinische geestelijke gezondheidszorg.
  • Belangrijke inrichtingsbrede coachende en adviserende functie.
  • Bijdrage aan een voortdurende verbetering van het behandelend detentieklimaat, het zorgbeleid en de processen.
Interesse in een baan als GZ-psycholoog bij DJI?

DE IMPACT VAN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG BINNEN DJI

Binnen DJI draag je als GZ Psycholoog bij aan geestelijke gezondheidszorg van topkwaliteit voor gedetineerden, gelijkwaardig aan de zorg in de vrije maatschappij. In samenwerking met andere disciplines binnen het psycho-medisch overleg richt je je op de behandeling van stoornissen en het verminderen van de kans op recidive. Je vertaalt professionele inzichten naar praktisch bruikbare bejegeningsadviezen. Geïntrigeerd door deze uitdaging? Bekijk onze unieke GZ Psycholoog vacature.
Meer over werken bij DJI

Als GZ-psycholoog bij DJI heb jij...

Een afgeronde opleiding tot GZ-psycholoog en een BIG-registratie.
Affiniteit met het justitiële werkveld en bij voorkeur ervaring met de doelgroep.
Jezelf al bewezen op het gebied van goede samenwerking in teamverband met de diverse disciplines.
Kennis van psychopathologie bij andere culturen.
Dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten.
“Samen werken aan het oplossen van de puzzel, dat geeft zoveel voldoening.”
“Samen werken aan het oplossen van de puzzel, dat geeft zoveel voldoening.”

Ankie (klinisch neuropsycholoog) en Corinne (GZ-psycholoog) zijn werkzaam bij de penitentiaire inrichting in Vught

Ankie en Corinne werken al jaren als psycholoog bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). De tijd vloog voorbij, dankzij het afwisselende vakgebied én de gekregen kansen. Als basispsycholoog ontwikkelde Ankie zich verder tot GZ-psycholoog en inmiddels studeert ze voor klinisch neuropsycholoog bij de PI Vught. Corinne groeide door als regiebehandelaar en behandelcoördinator. Eén ding is duidelijk: met een achtergrond als GZ-psycholoog kan je bij DJI alle kanten op.
Werken aan jouw kennis en carriere Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen
Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.
Actuele vacatures voor GZ-psycholoog bij DJI

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.