Jij kijkt verder dan de paniek. En helpt iemand beter naar buiten gaan, dan dat ‘ie binnenkwam.

Er zit meer achter werken als GZ-psycholoog

Werken als GZ-psycholoog bij DJI

Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van de (tweedelijns) psychische basiszorg. Je geeft uitvoering aan individuele psychologische behandeling (diagnostiek, interventies, indicatiestelling) en coördineert eventuele nazorg.

Ambieer je als gz-psycholoog een meer coördinerende en/of leidinggevende rol? Neem dan vooral ook een kijkje op de pagina van behandelcoördinator

jouw werk als
GZ-psycholoog
  • Doelgroep met complexe problematiek in detentie.
  • Intake en diagnostiek bij ingeslotenen die door de eerste lijn, medische dienst of afdelingshoofd/directie worden aangemeld.
  • Indicaties voor daaropvolgende actie, zoals (kortdurende) behandeling door jezelf, multidisciplinaire inzet, of verwijzing naar ambulante of klinische geestelijke gezondheidszorg.
  • Belangrijke inrichtingsbrede coachende en adviserende functie.
  • Bijdrage aan een voortdurende verbetering van het behandelend detentieklimaat, het zorgbeleid en de processen.
Interesse in een baan als GZ-psycholoog?

Er zit meer achter werken bij DJI

Geestelijke gezondheidszorg van goede kwaliteit aan gedetineerden, gelijkwaardig aan de zorg in de vrije maatschappij. Dit doe je niet alleen, maar samen met andere disciplines binnen het psycho-medisch overleg. Het doel is behandeling van stoornissen en het verminderen van de kans op recidive. Daarnaast zet je professionele inzichten om naar praktisch bruikbare bejegeningsadviezen.
Meer over werken bij DJI

Als GZ-psycholoog heb jij...

Een afgeronde opleiding tot GZ-psycholoog en een BIG-registratie.
Affiniteit met het justitiële werkveld en bij voorkeur ervaring met de doelgroep.
Jezelf al bewezen op het gebied van goede samenwerking in teamverband met de diverse disciplines.
Kennis van psychopathologie bij andere culturen.
Dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten.
"Het is een bijzonder spanningsveld waarin je het goed wil doen voor de patiënt en voor de buitenwereld"
"Het is een bijzonder spanningsveld waarin je het goed wil doen voor de patiënt en voor de buitenwereld"

Nikki en Lara werken als hoofd behandelaar en assistent hoofd behandelaar bij de Oostvaarderskliniek

Nikki en Lara werken beide bij de Oostvaarderskliniek in Almere. Een forensisch psychiatrisch centrum, onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen. In deze kliniek staan tbs-patiënten met aantoonbaar risicovol gedrag onder behandeling. Nikki krijgt als hoofd behandeling ondersteuning van Lara. Lara heeft de ambitie om zelf door te groeien van assistent hoofd behandeling naar hoofdbehandelaar en krijgt volop ondersteuning om daar naartoe te werken. Deze manier van samenwerken is in het leven geroepen om de druk op de GZ-psychologen te verlichten en creëert een opening voor basispsychologen om zich verder te ontwikkelen.

Werken aan jouw kennis en carriere

Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen

Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.

Actuele vacatures voor GZ-psycholoog

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

meer weten wat er achter werken bij dji zit?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.
VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE?
Katinka van Vastenhoven Katinka van Vastenhoven 06-20150614 Recruiter Regio Noord en Oost Nederland en het NIFP