Je weet wanneer het spel is, maar ook wanneer het menens wordt.

Er zit meer achter werken als Penitentiair inrichtingswerker bij DJI

Penitentiair inrichtingswerker. Iets voor jou?

Intensieve een-op-een-begeleiding van gedetineerden in de woon- en leefsituatie en bij activiteiten. Dat is jouw baan in een notendop. Als penitentiair inrichtingswerker (PIW'er) bij DJI vervul je zo een belangrijke rol bij de dagelijkse beveiliging, en bewaring en zorg, van gedetineerden.

Jouw werk als
Penitentiair inrichtingswerker

  • Mentorschap van een aantal gedetineerden.
  • Werk je op onregelmatige tijden? Dan kan je rekenen op extra salaris. Dit kan oplopen tot € 450,- (bruto) per maand.
  • Menselijk contact, bijvoorbeeld mee luchten, tafeltennissen, sporten, kaarten of samen koken.
  • Gedetineerden motiveren naar goed gedrag om bij te dragen aan de veiligheid van de samenleving en de recidive in de toekomst te verminderen.
  • Teamverband met andere disciplines binnen de inrichting, zoals de arbeidsbegeleider, het afdelingshoofd, de casemanager of de afdeling onderwijs.
  • Een zesweekse interne opleiding in de inwerkperiode en doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld senior penitentiair inrichtingswerker of afdelinghoofd.
Interesse in een baan als Penitentiair inrichtingswerker?

DE CRUCIALE ROL VAN EEN PENITENTIAIR INRICHTINGSWERKER

Als penitentiair inrichtingswerker ben je het eerste aanspreekpunt voor de gedetineerden, vooral over hun begeleidingsprogramma. Heeft iemand zich niet aan de afspraken gehouden? Zijn er verdovende middelen gebruikt? Dan bespreek je de sancties, zoals het intrekken van het avondprogramma. Ook probeer je gedetineerden bewust te maken van de consequenties. Hiermee help je ze bij het opbouwen van een toekomst buiten de muren van de inrichting. Overweeg je een rol in deze richting? Bekijk dan onze vacature voor meer details.
Meer over werken bij DJI

Als Penitentiair inrichtingswerker heb jij...

Minimaal het mbo-4-diploma PBMZ óf de mogelijkheid om het juiste diploma te behalen (zie de bijzonderheden in de vacaturetekst)!
De leeftijd van minimaal 18 jaar.
Jezelf al bewezen op het gebied van bewaking en begeleiding.
Enige kennis van vreemde talen en een soepele omgang met verschillende culturen.
Geen probleem met onregelmatige diensten .

Bekijk de video's

Er zit meer achter werken als penitentiair inrichtingswerker
''In mijn werk staat respect voorop: ik behandel iedereen zoals ikzelf behandeld wil worden''
''In mijn werk staat respect voorop: ik behandel iedereen zoals ikzelf behandeld wil worden''

Daniëlle werkt als senior penitentiair inrichtingswerker bij penitentiaire inrichting Nieuwegein

Van leidinggevende van een speelgoedwinkel tot senior penitentiair inrichtingswerker (PIW’er) bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Daniëlle maakte een interessante carrièremove. “Maar niet in één keer, hoor. In 2005 solliciteerde ik bij DJI, en sindsdien heb ik verschillende rollen bekleed én opleidingen gevolgd. Dat is het mooie van deze werkgever: je krijgt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien. Ook kun je in zo’n grote organisatie alle kanten op. Ikzelf zit nu als PIW’er helemaal op mijn plek. Ik kan echt iets voor de gedetineerden betekenen.”

Werken aan jouw kennis en carriere Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen
Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.
Actuele vacatures voor Penitentiair inrichtingswerker

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.