Je weet wanneer het spel is, maar ook wanneer het menens wordt.

Er zit meer achter werken als Penitentiair inrichtingswerker

Werken als Penitentiair inrichtingswerker bij DJI

Intensieve een-op-een-begeleiding van gedetineerden in de woon- en leefsituatie en bij activiteiten. Dat is jouw baan in een notendop. Als penitentiair inrichtingswerker (PIW'er) vervul je zo een belangrijke rol bij de dagelijkse beveiliging, en bewaring en zorg, van gedetineerden.
jouw werk als
Penitentiair inrichtingswerker
  • Mentorschap van een aantal gedetineerden.
  • Werk je op onregelmatige tijden? Dan kan je rekenen op extra salaris. Dit kan oplopen tot € 450,- (bruto) per maand.
  • Menselijk contact, bijvoorbeeld mee luchten, tafeltennissen, sporten, kaarten of samen koken.
  • Gedetineerden motiveren naar goed gedrag om bij te dragen aan de veiligheid van de samenleving en de recidive in de toekomst te verminderen.
  • Teamverband met andere disciplines binnen de inrichting, zoals de arbeidsbegeleider, het afdelingshoofd, de casemanager of de afdeling onderwijs.
  • Een zesweekse interne opleiding in de inwerkperiode en doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld senior penitentiair inrichtingswerker of afdelinghoofd.
Interesse in een baan als Penitentiair inrichtingswerker?

Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de gedetineerden, ook over hun begeleidingsprogramma. Heeft iemand zich niet aan de afspraken gehouden? Zijn er verdovende middelen gebruikt? Dan bespreek je de sancties, zoals het intrekken van het avondprogramma. Ook probeer je gedetineerden bewust te maken van de consequenties. Hiermee help je ze bij het opbouwen van een toekomst buiten de muren van de inrichting.
Meer over werken bij DJI

Als Penitentiair inrichtingswerker heb jij...

Minimaal het mbo-4-diploma PBSD.
De leeftijd van minimaal 18 jaar.
Jezelf al bewezen op het gebied van bewaking en begeleiding.
Enige kennis van vreemde talen en een soepele omgang met verschillende culturen.
Geen probleem met onregelmatige diensten .

Bekijk de video's

Er zit meer achter werken als penitentiair inrichtingswerker

''Deze baan bevalt me goed: ik ga elke dag met plezier naar mijn werk''
''Deze baan bevalt me goed: ik ga elke dag met plezier naar mijn werk''

Marianne werkt als penitentiair inrichtingswerker bij penitentiaire inrichting Ter Apel

Maak contact, maar geef tegelijkertijd je grenzen aan. Dat was de les die Marianne zo’n twee jaar geleden leerde, toen ze startte als penitentiair inrichtingswerker. Vanuit haar zorgachtergrond wist ze veel over communiceren, maar er was nog ruimte voor ontwikkeling rondom werken met gedetineerden. Door haar motivatie, behulpzame collega’s en de cursussen die ze volgde, heeft ze zich haar baan bij de penitentiaire inrichting Ter Apel snel eigen gemaakt.

Werken aan jouw kennis en carriere

Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen

Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.

Actuele vacatures voor Penitentiair inrichtingswerker

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

meer weten wat er achter werken bij dji zit?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.
VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE?
Lisa van de Wetering Lisa van de Wetering 06-55234046 Projectleider W&S Beveiliging, begeleiding en bewaring functies