Met een scherp oog en een open blik… lees je de situatie en de mensen.

Er zit meer achter werken als arbeidsbegeleider bij DJI

Arbeidsbegeleider. Iets voor jou?

Als arbeidsbegeleider ga je aan de slag met metaalbewerking, assemblage, schoonmaak en onderhoud van het gebouw, in de gedetineerdensupermarkt of met de opleiding tot fietsreparateur. Binnen de penitentiaire inrichtingen steken gedetineerden elke dag de handen uit de mouwen. Jij zorgt samen met collega’s dat de afgesproken planning en kwaliteit worden gehaald.

Jouw werk als
Arbeidsbegeleider

  • Leiding over een groep van gemiddeld 12 tot 24 gedetineerden.
  • Mensen met plezier aan het werk zien en helpen opbloeien.
  • Ook zelf actief de handen uit de mouwen steken bij de productie.
  • Voortgangsgesprekken met de gedetineerden en rol als praktijkbegeleider in de leertrajecten.
  • Een zesweekse interne opleiding in de inwerkperiode en doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld senior arbeidsbegeleider of (plaatsvervangend) hoofd Arbeid.
Interesse in een baan als Arbeidsbegeleider?

DE IMPACT VAN DE ARBEIDSBEGELEIDER

Voor gedetineerden is werken meer dan alleen een daginvulling. Door te wennen aan het arbeidsritme en een vak te leren, vergroten zij hun kans op een succesvolle terugkeer in de samenleving. Als arbeidsbegeleider speel je hierin een cruciale rol. Je verdeelt je tijd tussen het werk op de arbeidszaal en je kantoor, waar je onder andere aanvragen van externe bedrijven beantwoordt, productieplanningen maakt en de verloning regelt. Overweeg je een carrièreswitch? Deze vacature biedt een unieke kans om echt verschil te maken.
Meer over werken bij DJI

Als Arbeidsbegeleider heb jij...

Minimaal het mbo-4-diploma PBSD of SPW óf de mogelijkheid om het juiste diploma te behalen (zie de bijzonderheden in de vacaturetekst)!.
De leeftijd van minimaal 18 jaar .
Jezelf al bewezen op het gebied van leidinggeven en samenwerken.
Enige kennis van vreemde talen en een soepele omgang met verschillende culturen.
Afhankelijk van de locatie en afspraken regelmatige of onregelmatige diensten.

Bekijk de video's

Er zit meer achter werken als arbeidsbegeleider
''Elkaar vertrouwen is belangrijk in ons werk''
''Elkaar vertrouwen is belangrijk in ons werk''

Sander is arbeidsbegeleider in Penitentiaire Inrichting Dordrecht

Door de coronapandemie was hij als chef-kok en projectleider in duurzame, sociale projecten genoodzaakt om zijn carrièrepad te herzien. Stabiliteit, goede secundaire arbeidsvoorwaarden én ontwikkelmogelijkheden waren een must. "Al snel kwam ik uit bij de functie van arbeidsbegeleider bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Dat ik daar nooit eerder aan had gedacht! Dit werk past heel goed bij mij."

Werken aan jouw kennis en carriere Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen
Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.
Actuele vacatures voor Arbeidsbegeleider

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.