Wervingsavond op donderdag 13 juni bij PI Achterhoek

KOM JIJ BIJ ONS WERKEN?

Kijk jij voorbij het vooroordeel en weet je wanneer het spel én wanneer het menens is? Ontdek dan het werk van o.a. een penitentiair Inrichtingswerker, arbeidsbegeleider en complexbeveiliger tijdens de wervingsavond op donderdag 13 juni bij PI Achterhoek. Werk je in de zorg of zoek je een managementfunctie? Ook dan ben je van harte welkom! Meld je nu aan via werken@dji.minjus.nl en ontdek of werken in de gevangenis bij jou past! 

Datum 13 juni 2024 Tijd van 17:30 tot 21:00 uur Locatie PI Achterhoek (Verlengde Ooyerhoekseweg 21 Zutphen)
Wat kun je verwachten

Je maakt kennis met de bijzondere wereld achter gesloten deuren. Wat het van je vraagt en hoe bijzonder het is om samen te werken met je collega’s én gedetineerden. Dit is je kans om één van de meest boeiende banen in de buurt zelf te ontdekken. Help jij graag mensen die op het verkeerde pad raakten met hun weg terug te vinden? Kom dan langs voor een uniek kijkje achter de muren, deuren en mensen bij Penitentiaire Inrichting Achterhoek op donderdag 13 juni. Meld je nu aan via werken@dji.minjus.nl en ontdek of dit werk bij jou past!

Programma

Heb jij het in je om gedetineerden te begeleiden als penitentiair inrichtingswerker? Een arbeidszaal te runnen als arbeidsbegeleider? Of advocaten, reclasseringsmedewerkers en familieleden van gedetineerden aan te melden en binnen te laten als complexbeveiliger? Meld je dan aan voor onze wervingsavond op 13 juni!

Op deze avond ontdek je het werk van onze collega’s achter de muren. Tijdens een rondleiding door onze inrichting kom je langs diverse afdelingen. Je loopt over de leefafdeling waar jij misschien wel als PIW’er, arbeidsbegeleider of complexbeveiliger gaat werken. 

Naast een uitgebreide rondleiding is er ook ruimte om vragen te stellen aan onze medewerkers. Met heel veel nieuwe informatie en een goodiebag kun je thuis rustig nadenken of het werk iets voor jou is.


Aanmelden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken? Meld je dan nu aan door te mailen naar werken@dji.minjus.nl. We ontvangen graag jouw volledige naam, geboortedatum en geboorteplaats, emailadres en telefoonnummer. Laat je ons weten welke functie je het meest interessant vindt? 

Binnen een paar dagen ontvang je een reactie op jouw mail en krijg je meer informatie over hoe deze dag er precies uitziet. Aanmelden kan t/m 9 juni. 

Wat je verder nog moet weten

Het adres is:
PI Achterhoek
Verlengde Ooyerhoekseweg 21
7207 BJ Zutphen

Kom je met de auto? Je kan bij ons in de buurt parkeren.

Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen in de vorm van paspoort of ID-kaart! Anders mag je helaas niet achter de gesloten deuren ;). Denk er ook aan dat je voorbereid bent voor de detectieprocedure en draag zo min mogelijk metalen (riem, sieraden, horloge) Ook een laptop, digitaal horloge of telefoon mag niet mee naar binnen.


We kijken uit naar je komst. Tot 13 juni!  

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt ruim tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan complexbeveiligers, casemanagers, verpleegkundigen en arbeidsbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met verschillende problematieken en culturen. We bieden een goede dagbesteding en voorbereiding op terugkeer in de maatschappij, maar bij sommige gedetineerden is de motivatie lastiger te vinden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Achterhoek biedt plaats aan 234 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 105 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Achterhoek bestaat voor 30% uit vrouwen en 70% uit mannen.