Meet & Greet met 6 van onze locaties op woensdagavond 5 juni

KOM JIJ BIJ ONS WERKEN?

Ontmoet onze collega’s van de 6 verschillende inrichtingen op één avond. Zo kun je kennismaken met de PI Dordrecht, PI Krimpen ad IJssel, DC Rotterdam, PI Rotterdam, RJJI Hartelborgt en Dienst Vervoer & Ondersteuning. Meld je nu aan via werken@dji.minjus.nl en ontdek of dit werk bij jou past! 

Datum 5 juni 2024 Tijd van 18:00 tot 21:00 uur Locatie PI Rotterdam, locatie de Schie (Professor Jonkersweg 7)
Wat kun je verwachten

Je maakt kennis met de bijzondere wereld achter gesloten deuren. Wat het van je vraagt en hoe bijzonder het is om samen te werken aan veiligheid met je collega’s én gedetineerden. Dit is je kans om één van de meest boeiende banen zelf te ontdekken. Help jij graag mensen die op het verkeerde pad raakten met hun weg terug te vinden? Kom dan langs voor een uniek kijkje achter de muren, deuren en mensen bij PI Rotterdam, locatie de Schie op woensdagavond 5 juni.

Programma

Op deze avond ontdek je het werk van onze collega’s in de gevangenis. Tijdens een rondleiding door onze inrichting kom je langs diverse afdelingen. Je loopt over de leefafdeling waar jij wellicht als PIW’er gaat werken en gaat langs bij een collega die gedetineerden begeleidt in de arbeidszaal. Naast een uitgebreide rondleiding is er tevens ruimte om vragen te stellen aan een wellicht toekomstige collega over de volgende functies:

  • Beveiliger DV&O
  • Complexbeveiliger
  • Penitentiair Inrichtingswerker
  • Groepsleider Jeugd
  • Arbeidsbegeleider

Met een gevulde goodiebag en heel veel nieuwe informatie kun je thuis rustig nadenken of het werk iets voor jou is.

Aanmelden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken?
Stuur een mail naar werken@dji.minjus.nl. Binnen een paar dagen ontvang je een reactie op jouw mail en kort voor de avond zelf krijg je meer informatie over hoe deze avond er precies uitziet.

Aanmelden kan t/m 2 juni.


Wat je verder nog moet weten

Het adres is:
PI Rotterdam
Professor Jonkersweg 7
3041 JL Rotterdam

PI Rotterdam is met de auto makkelijk te bereiken vanaf de A13. Wij hebben voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Kom je met het openbaar vervoer? We zijn goed bereikbaar via bus of metro. 

Neem een geldig legitimatiebewijs mee in de vorm van paspoort of ID-kaart! Anders mag je helaas niet achter de gesloten deuren ;). Denk er ook aan dat je voorbereid bent voor de detectieprocedure en draag zo min mogelijk metalen (riem, sieraden, horloge). Je telefoon en smartwatch moet je achterlaten in de auto of in een kluisje.

We kijken uit naar je komst. Tot 5 juni!

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt in De Schie zo’n driehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers (gevangenisbewaarders), complexbeveiligers, arbeidsmedewerkers en psychologen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met diverse achtergronden en problemen. Re-integratie is een van de belangrijkste doelen. Daarom helpen we de gedetineerden met zich voorbereiden op een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

PI Rotterdam De Schie biedt plaats aan 254 gedetineerden.

De landelijk gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 4 maanden.

Het totale personeelsbestand van PI Rotterdam bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.