Penitentiaire Inrichting Veenhuizen

Locatie Klein Bankenbosch

De Penitentiaire Inrichting Veenhuizen bestaat uit de locaties Esserheem, Klein Bankenbosch, en Norgerhaven. Klein Bankenbosch is een gevangenis voor stelselmatige daders. De detentieperiode wordt benut om de vaak complexe verslavingsproblematiek en eventuele psychische problemen van deze veelplegers aan te pakken. Daarnaast zijn er plekken voor gedetineerden die minder passen op een reguliere afdeling, bijvoorbeeld omdat zij een prikkelarme omgeving nodig hebben of mindervalide zijn.
Adres: Oude Asserstraat 20, 9341 BC Veenhuizen Type: Penitentiaire Inrichtingen Vacatures: 7 Aantal medewerkers: 100
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt op locatie Klein Bankenbosch zo’n honderd collega’s in allerlei functies. Denk aan psychologen, arbeidsbegeleiders en complexbeveiligers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met een grote diversiteit aan achtergronden en culturen. Zo hebben sommigen psychische problemen, verslavingen en/of verstandelijke beperkingen. Dat kan grote invloed hebben op de dynamiek van de leefafdelingen. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

De Penitentiaire Inrichting Veenhuizen bestaat uit de locaties Esserheem, Klein Bankenbosch en Norgerhaven. Je kan op elke locatie worden geplaatst. Mocht je een voorkeur hebben, dan proberen we daar rekening mee te houden. Meer informatie hierover kan je opvragen bij de contactpersoon van de vacature.

PI Veenhuizen locatie Norgerhaven biedt plaats aan 242 gedetineerden.

Het gemiddelde dienstverband bij DJI bedraagt 13,3 jaar.

Het personeelsbestand van PI Veenhuizen, locatie Norgerhaven bestaat voor 31% uit vrouwen en 69% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Veenhuizen?

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.