Penitentiaire Inrichting Veenhuizen

De Penitentiaire Inrichting Veenhuizen bestaat uit de locaties Esserheem, Groot Bankenbosch, Klein Bankenbosch en Norgerhaven. Met ongeveer 650 medewerkers dragen wij de zorg over ruim 500 gedetineerden.
Oude Asserstraat 20 en Meidoornlaan 38, Veenhuizen 11 vacatures 650 medewerkers

Ontdek Penitentiaire Inrichting Veenhuizen

Locatie Norgerhaven, Esserheem, Groot Bankenbosch en Klein Bankenbosch

Ontdek Penitentiaire Inrichting Veenhuizen Je krijgt binnen PI Veenhuizen – verdeeld over de locaties - collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, psychologen, complexbeveiligers en arbeidsbegeleiders. Bij ons verblijven gedetineerden met een grote diversiteit aan achtergronden en culturen. Zo hebben sommigen psychische problemen, verslavingen en/of verstandelijke beperkingen. Dat kan grote invloed hebben op de dynamiek van de leefafdelingen. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Je kan op elke locatie van PI Veenhuizen worden geplaatst. Mocht je een voorkeur hebben, dan proberen we daar rekening mee te houden. Meer informatie hierover kan je opvragen bij de contactpersoon van de vacature.

Wil je meer weten over de doelgroepen die bij ons verblijven? Kijk dan op dji.nl/locaties.

Esserheem biedt plaats aan 242 gedetineerden. Norgerhaven 239 en Klein Bankenbosch 90.

Het gemiddelde dienstverband bij DJI bedraagt 13,3 jaar.

Het personeelsbestand van PI Veenhuizen bestaat voor 32% uit vrouwen en 68% uit mannen.

Esserheem biedt plaats aan 242 gedetineerden. Norgerhaven 239 en Klein Bankenbosch 90.

Het gemiddelde dienstverband bij DJI bedraagt 13,3 jaar.

Het personeelsbestand van PI Veenhuizen bestaat voor 32% uit vrouwen en 68% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Video's van DJI

  • “Stap voor stap proberen we gedetineerden op een goede manier terug te laten keren in de maatschappij.”
    “Stap voor stap proberen we gedetineerden op een goede manier terug te laten keren in de maatschappij.”

    Linda en Chantal werken als GZ-psycholoog en psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij PI Veenhuizen

    Ze kenden elkaar al van een landelijke GGZ-instelling, waar ze een aantal jaar geleden tegelijkertijd werkten. In 2021 begon Chantal bij Dienst Justitiële inrichtingen en volgt de opleiding tot GZ-psycholoog. Ze werkt nu samen met Linda in de Penitentiaire Inrichting (PI) Veenhuizen, wat een gevangenis, huis van bewaring en een Inrichting Stelselmatige Daders (ISD) is. Linda begon in 2023 op deze locatie als GZ-psycholoog, waar ze met een unieke doelgroep werkt. “Ik was gelijk geïntrigeerd door de gevangenis en de doelgroep waarmee ik zou gaan werken.”
  • ''Geen dag is hetzelfde, dat is het mooie van mijn functie''
    ''Geen dag is hetzelfde, dat is het mooie van mijn functie''

    Nynke werkt als penitentiair inrichtingswerker in Penitentiaire Inrichting Veenhuizen

    Inmiddels werkt Nynke drie jaar als penitentiair inrichtingswerker (PIW’er) in Penitentiaire Inrichting (PI) Veenhuizen. Tijdens stages van haar opleiding Integrale Veiligheid raakte Nynke zo enthousiast over het vak van PIW’er dat ze besloot te solliciteren. Het werken in teamverband en het menselijk contact spreekt Nynke nog steeds het meeste aan.

  • ''Het leukste van mijn functie vind ik het zoeken naar verboden voorwerpen''
    ''Het leukste van mijn functie vind ik het zoeken naar verboden voorwerpen''

    José werkt als complexbeveiliger bij de penitentiaire inrichting in Veenhuizen

    José werkt inmiddels 10 jaar als complexbeveiliger. Toezicht op de binnenplaats, celinspecties uitvoeren om contrabande tegen te gaan, gedetineerden begeleiden tijdens het werk en zorgen dat gedetineerdenbezoek volgens de regels verloopt. Zomaar een aantal aspecten van een allerminst saaie baan.