Penitentiaire Inrichting Utrecht

Locatie Nieuwersluis

PI Nieuwersluis huisvest als één van de drie locaties in Nederland vrouwen uit het hele land. In Nieuwersluis bevinden zich een Huis van Bewaring, een Extra Zorg Voorziening, een gevangenis en een Beperkt Beveiligde Afdeling. Al deze afdelingen huisvesten uitsluitend vrouwelijke gedetineerden. Uniek is het prachtige Vergadercentrum in de voormalige Willem III kazerne aan de Vecht. Hier komen DJI-collega’s vergaderen of studeren, maar voornamelijk is het een werkervaringsplek voor gedetineerden. In dit Vergadercentrum werken gedetineerde vrouwen onder begeleiding van arbeidsmedewerkers terwijl ze de opleiding tot kok, gastvrouw, barista of een andere horeca-gerelateerde opleiding volgen.



Adres: Zandpad 3, 3631 NK Nieuwersluis Vacatures: 6 Aantal medewerkers: 214
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden. In een prettig leefklimaat dat zo goed mogelijk bijdraagt aan re-integratie. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Omdat veel vrouwen ook moeder zijn, worden er speciale moeder-kinddagen georganiseerd. Afhankelijk van je functie bevind je je er dan middenin, of krijg je het meer van een afstandje mee.

PI Utrecht biedt plaats aan 246 gedetineerden. Het is een vrouwengevangenis.  

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerden is 168 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Utrecht bestaat voor 46% uit vrouwen en 54% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Penitentiaire Inrichting Utrecht - Nieuwersluis

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.