Justitiële Inrichting Caribisch Nederland

er zit meer achter werken biJ

De JICN, of Institushon Hudisial Karibe Hulandes, sitio Boneiru zoals de naam in het Papiaments luidt, is gevestigd in een modern gebouw. Het is zowel een huis van bewaring als een gevangenis voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Hier verblijven mannen, vrouwen, vreemdelingen, jong volwassenen en jeugdigen. Verder verblijven hier arrestanten en cliënten die extra klinische zorg nodig hebben. Wij zijn ook verantwoordelijk voor diverse aanvullende taken, zoals (gewapende) transportbegeleiding.
Adres: Plantage Aruba , Kralendijk, Bonaire Vacatures: 0 Aantal medewerkers: 160
Ontdek jouw mogelijkheden

De JICN valt onder het beheer van DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen) maar behoort bij de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN). Dit houdt dus in dat je niet in dienst komt van de DJI, maar van de RCN. Je krijgt zo’n honderdzestig collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, zorg- en behandelinrichtingswerkers, bewaarders, casemanagers en justitieel verpleegkundigen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor verschillende groepen gedetineerden die zich soms net iets anders gedragen. Door structuur en waar nodig therapie te bieden werken wij hard aan het voorbereiden van de gedetineerden/cliënten op de terugkeer in de maatschappij. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

JI Caribisch Nederland biedt plaats aan ruim 113 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is ongeveer 7,5 jaar.

Het totale personeelsbestand van JI Caribisch Nederland bestaat voor 28% uit vrouwen en 72% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Justitiële Inrichting Caribisch Nederland

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.