Justitiële Inrichting Caribisch Nederland

er zit meer achter werken biJ

De JICN, of Institushon Hudisial Karibe Hulandes, sitio Boneiru zoals de naam in het Papiaments luidt, is gevestigd in een modern gebouw. Het is zowel een huis van bewaring als een gevangenis voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Hier verblijven mannen, vrouwen, vreemdelingen, jong volwassenen en jeugdigen. Verder verblijven hier arrestanten en cliënten die extra klinische zorg nodig hebben. Wij zijn ook verantwoordelijk voor diverse aanvullende taken, zoals (gewapende) transportbegeleiding.
Adres: Plantage Aruba , Kralendijk, Bonaire Vacatures: 0 Aantal medewerkers: 160
Ontdek Justitiële Inrichting Caribisch Nederland

De JICN valt onder het beheer van DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen) maar behoort bij de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN). Dit houdt dus in dat je niet in dienst komt van de DJI, maar van de RCN. Je krijgt zo’n honderdzestig collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, zorg- en behandelinrichtingswerkers, bewaarders, casemanagers en justitieel verpleegkundigen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor verschillende groepen gedetineerden die zich soms net iets anders gedragen. Door structuur en waar nodig therapie te bieden werken wij hard aan het voorbereiden van de gedetineerden/cliënten op de terugkeer in de maatschappij. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

JI Caribisch Nederland biedt plaats aan ruim 113 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is ongeveer 7,5 jaar.

Het totale personeelsbestand van JI Caribisch Nederland bestaat voor 28% uit vrouwen en 72% uit mannen.

Evenementen bij Justitiële Inrichting Caribisch Nederland

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Video's van DJI

  • ''Wat mijn baan zo leuk maakt? Afwisseling én meedenken over de processen!''
    ''Wat mijn baan zo leuk maakt? Afwisseling én meedenken over de processen!''

    Ruth werkt als financieel administratief medewerker bij het Financieel Dienstencentrum

    Ruth kent de financiële administratie van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) als de beste. Ze werkt hier sinds 2007 en heeft alle kanten gezien: van declaraties en P-Direkt tot aan debiteuren en crediteuren. “De afwisseling vind ik leuk! Net als het meedenken over processen, en die vervolgens samen met je collega’s optimaliseren. Dat houdt mijn baan uitdagend.”

  • "Als trainer bij het Opleidingsinstituut DJI is elke dag een nieuw avontuur"
    "Als trainer bij het Opleidingsinstituut DJI is elke dag een nieuw avontuur"

    Stevy is trainer bij Opleidingsinstituut DJI

    Werken in een gesloten setting vraagt veel van DJI-medewerkers, zeker wanneer er sprake is van psychische problematiek bij een justitiabele. Om medewerkers goed voor te bereiden op de praktijk, werkt het Opleidingsinstituut DJI met trainers die gespecialiseerd zijn in de forensische zorg. Stevy is een van hen. “Met de kennis die ik overdraag tijdens de training, kan een DJI-medewerker een justitiabele nog beter begeleiden, en dat vergroot de kans op een goede re-integratie in de maatschappij.”

  • “Ik regel dat mensen passende zorg krijgen, dat vind ik heel waardevol”
    “Ik regel dat mensen passende zorg krijgen, dat vind ik heel waardevol”

    Margot is GZ-psycholoog en pro-justitiarapporteur bij het NIFP

    Vier jaar werkte ze als behandelcoördinator bij het penitentiair psychiatrisch centrum in Vught. In 2020 maakte ze de overstap naar het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP). En vond daar als gz-psycholoog en pro-justitiarapporteur de gouden combinatie tussen forensische psychologie en het juridische vak. “De relatie tussen een delict en psychische problematiek onderzoeken is als een puzzel, waarin je echt iets voor iemand kunt betekenen.”