Nederlands instituut voor forensische psychiatrie en psychologie

Er zit meer achter werken bij het

Het NIFP is hét kennisinstituut voor forensische psychiatrie en psychologie van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De organisatie onderzoekt de geestestoestand van een verdachte ten tijde van een delict, maakt beleid voor zorg en behandeling van gedetineerden en adviseert over forensische zorg. Er is een eigen wetenschappelijke afdeling én het NIFP verzorgt de opleiding tot pro-justitia-rapporteur. Het Pieter Baan Centrum, de enige observatiekliniek voor volwassenen ter wereld, valt onder het NIFP.
Adres: Herman Gorterstraat 5, 3511 EW Utrecht Vacatures: 1 Aantal medewerkers: 400
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n vierhonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan psychiaters, projectleiders en juristen. Wat jullie gemeen hebben is de bijdrage aan een veilig en humaan Nederland vanuit een vakinhoudelijke gedrevenheid. Het NIFP bestaat uit zeven locaties verspreid door Nederland. Naast het hoofdkantoor in Utrecht en het Pieter Baan Centrum in Almere, heeft het NIFP een locatie in Zwolle (NIFP Noord-Oost Nederland), in Breda (NIFP Zuid Nederland), in Den Haag (NIFP Zuid-Holland) en in Utrecht (NIFP Midden-Nederland) en in Amsterdam (NIFP Noord-Holland).

NIFP maakt per jaar ongeveer 10.000 rapportages over verdachten.

Het instituut draagt jaarlijks bij aan circa 30 wetenschappelijke publicaties.

Het totale personeelsbestand van het NIFP bestaat voor 66% uit vrouwen en 34% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Nederlands instituut voor forensische psychiatrie en psychologie - Utrecht

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

werken bij Nederlands instituut voor forensische psychiatrie en psychologie - Utrecht

Er zit meer achter werken bij DJI