Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt Evenementen Vacatures

Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt (Spijkenisse)

In Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt verblijven jongeren van 12 tot 25 jaar. Ze zitten hier op basis van een preventieve hechtenis, nachtdetentie, jeugddetentie, zelfmelding of een PIJ-maatregel: Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen. De missie van de RJJI is jongeren insluiten, begrenzen en hen tegelijkertijd motiveren en toerusten om zich zo goed mogelijk te blijven ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is zo min mogelijk recidive en een volwaardige deelname aan de samenleving.
Borgtweg 1 , 3202 LJ Spijkenisse 4 vacatures 233 medewerkers

Ontdek Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt

Hier kom je te werken

Ontdek Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt

Je krijgt zo’n tweehonderdvijftig collega’s in allerlei functies. Denk aan (senior) pedagogisch medewerkers, complexbeveiligers en groepsleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mensen die feitelijk nog aan het begin van hun leven staan. Meer nog dan in andere locaties spelen bij deze groep onderwerpen die horen bij de geestelijke en lichamelijke groei die zij doormaken in hun jonge levensfase. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

De Rijks Justitiële Jeugdinrichting is actief op social media. Volg de laatste ontwikkelingen hier op Linkedin en Instagram en bezoek deze website voor meer informatie over jongeren in detentie!

RJJI De Hartelborgt biedt plaats aan 105 jongeren.

Afhankelijk van de opgelegde straf of maatregel is de verblijfduur binnen de RJJI gemiddeld 92 dagen.

Het totale personeelsbestand van RJJI De Hartelborgt bestaat voor 42% uit vrouwen en 58% uit mannen.

RJJI De Hartelborgt biedt plaats aan 105 jongeren.

Afhankelijk van de opgelegde straf of maatregel is de verblijfduur binnen de RJJI gemiddeld 92 dagen.

Het totale personeelsbestand van RJJI De Hartelborgt bestaat voor 42% uit vrouwen en 58% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Video's van DJI

  • “Het is belangrijk dat we vanaf het eerste moment de juiste aanpak hanteren”

    “Het is belangrijk dat we vanaf het eerste moment de juiste aanpak hanteren”


    Noor en Rian werken als gedragsdeskundige bij de RJJI

    Justitiële Jeugdinrichting (RJJI) zitten jongeren die een delict hebben gepleegd of hiervan worden verdacht. Dat kan gaan om preventieve hechtenis, wanneer de rechtszaak nog moet plaatsvinden, maar ook wanneer er al wel een uitspraak is geweest. Jongeren met jeugddetentie of met een PIJ-maatregel verblijven dan ook in de RJJI. Een PIJ- maatregel staat ook wel bekend als jeugd-tbs, wat inhoudt dat er gedurende de detentie er een intensieve begeleiding en behandeling plaatsvindt. Noor en Rian werken bij RJJI De Hunnerberg in Nijmegen. Zij zien dagelijks complex gedrag bij deze jongeren, die in de meeste gevallen al een lange voorgeschiedenis aan problemen hebben.
  • "Als je zelf ook de meerwaarde van deze kleine successen in kunt zien, haal je veel voldoening uit je werk."
    "Als je zelf ook de meerwaarde van deze kleine successen in kunt zien, haal je veel voldoening uit je werk."

    Maxime is pedagogisch medewerker bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda

    Sinds voorjaar 2020 werkt Maxime als pedagogisch medewerker bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda. Hier is plek voor 94 jongens die om strafrechtelijke redenen zijn opgenomen. Voordat Maxime bij de RJJI terecht kwam, had ze nog geen ervaring binnen het gevangeniswezen. “Toen mijn man me op een vacature voor pedagogisch medewerker bij Den Hey-Acker wees, was ik meteen enthousiast. Inmiddels werk ik alweer 4 jaar met veel plezier voor de RJJI én zet ik in 2024 een mooie vervolgstap in mijn carrière.
  •  “Ik zorg voor een veilige omgeving voor iedereen binnen”
    “Ik zorg voor een veilige omgeving voor iedereen binnen”

    Sanne is beveiliger bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg in Nijmegen

    Grafisch vormgever. Vertegenwoordiger alarmsystemenverkoop. En nu beveiliger in een jeugdinrichting. “Ja, ik heb hiervoor heel andere dingen gedaan”, lacht Sanne. Maar nog niet eerder zat ze zo op haar plek als in de Hunnerberg in Nijmegen. “De combinatie van het beveiligen en het contact met mensen sprak mij aan. Ik trok de stoute schoenen aan, solliciteerde, en ga nu elke dag met veel plezier naar mijn werk.”
  • “Door oog te hebben voor de personen achter delicten, kan ik ze motiveren tot positief gedrag”
    “Door oog te hebben voor de personen achter delicten, kan ik ze motiveren tot positief gedrag”

    Aschwin is groepsleider bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda

    Na bijna 12 jaar bij het Korps Mariniers vond Aschwin het in 2022 tijd voor een nieuwe stap. “Ik wilde graag minder vaak van huis zijn. Via via hoorde ik een enthousiast verhaal over het werk in Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker. Kort daarna deed ik een beroepskeuzetest. En welk beroep stond bovenaan? Groepsleider bij een justitiële inrichting! Ik legde meteen de link met Den Hey-Acker en kwam erachter dat daar versterking nodig was. Dat ik hier nu als groepsleider werk, heeft zo moeten zijn”, lacht hij. “Ik ben superblij dat ik deze switch heb gemaakt.”
  • “Het klikte meteen tijdens het gesprek en ook met een andere achtergrond bleek er veel mogelijk."
    “Het klikte meteen tijdens het gesprek en ook met een andere achtergrond bleek er veel mogelijk."

    Hans is complexbeveiliger bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda

    Sinds de zomer van 2020 werkt Hans als complexbeveiliger bij de Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda. Hier is plek voor 94 jongens die om strafrechtelijke redenen zijn opgenomen. Voordat Hans bij de Rijks Justitiële Jeugdinrichting terecht kwam, werkte hij als accountmanager in de ICT-sector. Hier haalde hij geen voldoening meer uit: “Ik wilde meer betekenisvol werk gaan doen. Werk met een maatschappelijke waarde waarbij ik dagelijks met verschillende mensen in contact sta.”
  • "Een dag kan zomaar heel anders lopen, dat biedt heel veel afwisseling."
    "Een dag kan zomaar heel anders lopen, dat biedt heel veel afwisseling."

    Melissa is pedagogisch medewerker bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg in Nijmegen

    Tijdens haar stage in het derde jaar van de opleiding pedagogiek wist Melissa het zeker: werken met jongeren is wat ze wil. In deze periode kreeg ze pas echt een goed beeld van het werk. En dat is zeker niet iets dat je leert in een studieboek. ‘Ik wist niet goed wat me te wachten stond. Wat er allemaal bij deze functie komt kijken, zie je pas echt als je diensten meedraait. Ik vond het mooi om te zien hoe de pedagogisch medewerkers omgingen met de verschillenden problemen die de jongeren hebben.”
  • “Als hulpverlener sta ik onvoorwaardelijk klaar voor deze jongeren.”
    “Als hulpverlener sta ik onvoorwaardelijk klaar voor deze jongeren.”

    Symara is pedagogisch medewerker bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg in Nijmegen

    Een moment uit haar carrière als pedagogisch medewerker bij De Hunnerberg in Nijmegen waar Symara trots op is? “Dan denk ik meteen aan de keer dat ik een mentorjongere begeleidde op verlof. Hij skateboardde vroeger op hoog niveau en die passie deelde hij met zijn vader. Toen ik ze samen zag skateboarden, was ik zo ontroerd. Hij kwam van ver, maar met de handvatten die ik en mijn collega’s hem hebben aangereikt, is hij nu de beste versie van zichzelf. Wij doen ertoe voor de jongeren die bij ons verblijven.”
  • “Ik ben hier als studente begonnen en ben van plan hier nog heel lang te blijven”
    “Ik ben hier als studente begonnen en ben van plan hier nog heel lang te blijven”

    Melissa werkt als pedagogisch medewerker bij jeugdinrichting De Hunnerberg

    Ze begon 4,5 jaar geleden als stagiaire op een kortverblijfafdeling binnen jeugdinrichting De Hunnerberg. Na een succesvolle stageperiode werd ze aangenomen op een langverblijfafdeling als pedagogisch medewerker. Inmiddels is Melissa doorgegroeid naar senior pedagogisch medewerker op de LBU (Laag Beveiligde Unit) binnen Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg. “Ik ben hier als studente begonnen en ben van plan hier nog heel lang te blijven”.

  • "Je mannetje staan als vrouw in de beveiligingswereld"
    "Je mannetje staan als vrouw in de beveiligingswereld"

    Leona is complexbeveiliger in de Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt

    Dit jaar werkt ze alweer 17 jaar bij RJJI De Hartelborgt in Spijkenisse, maar ze is voorlopig nog niet van plan om te zoeken naar een nieuwe uitdaging. Onlangs is Leona doorgegroeid naar senior complexbeveiliger en dat heeft haar weer een nieuwe boost gegeven. Ze vertelt hoe ze haar mannetje staat in een omgeving die over het algemeen wordt gezien als mannenwereld.

  • "Veiligheid gaat veel verder dan alleen team beveiliging"
    "Veiligheid gaat veel verder dan alleen team beveiliging"

    Wilco is teamleider beveiliging bij jeugdinrichting De Hunnerberg

    Hij loopt al ruim 25 jaar rond binnen DJI, maar sinds 4,5 jaar is Wilco teamleider beveiliging bij jeugdinrichting De Hunnerberg in Nijmegen. Hij heeft in zijn carrière met verschillende doelgroepen gewerkt, maar de meeste affiniteit blijft hij houden met de jeugd. “Ik denk dat ik jongeren echt nog wel wat mee kan geven voordat ze terug de maatschappij in gaan”. Wilco vertelt over het belang van veiligheid binnen deze organisatie.

  • “De overstap van volwassen naar jeugd was een juiste keuze”
    “De overstap van volwassen naar jeugd was een juiste keuze”

    Claudia werkt als groepsleider in Rijks Justitiële Jeugdinrichting Horsterveen

    Claudia heeft ervaring opgedaan in de volwassen PI, maar kwam er al snel achter dat haar echte uitdaging bij de jeugd lag. Daar solliciteerde ze op de functie van groepsleider bij kersverse RJJI locatie Horsterveen. Ze vertelt vol passie waarom ze geen moment spijt heeft gehad van haar keuze.
  • ''We doen er alles aan om te zorgen voor de veiligheid van medewerkers en jongeren''
    ''We doen er alles aan om te zorgen voor de veiligheid van medewerkers en jongeren''

    Henk werkt als teamleider beveiliging bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt

    Als organisatie moet je je continue blijven verbeteren; zo ook op het gebied van veiligheid. Henk is teamleider beveiliging binnen de Rijks Justitiële Jeugdinrichting (RJJI) De Hartelborgt en is dagelijks bezig om de veiligheid van medewerkers én jongeren te waarborgen. Hij legt uit wat er binnen Team Veiligheid allemaal wordt ingezet om de inrichting zo veilig mogelijk te houden.

  • ''Ik voelde me hier voor het eerst serieus genomen''
    ''Ik voelde me hier voor het eerst serieus genomen''

    Patty & Martine zijn behandelcoördinator en coördinator bij RJJI

    Aan het begin van dit jaar is besloten om binnen RJJI Den Hey-Acker een nieuwe afdeling te openen speciaal voor AMV-jongeren (Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen). Dit zijn minderjarige jongeren die alleen, zonder gezagdrager(s) zoals ouders, naar Nederland zijn gekomen. Over het algemeen zijn deze jongeren van oorspronkelijk Noord-Afrikaanse afkomst en zaten ze voordat de AMV-groep werd opgericht op een reguliere kortverblijfgroep. Behandelcoördinator Patty en coördinator van het 48-weken onderwijsprogramma Martine nemen ons mee in de eerste maanden met deze nieuwe, bijzondere groep.

  • ''Structuur en aandacht zorgt voor basisrespect op de bijzondere zorg afdeling''
    ''Structuur en aandacht zorgt voor basisrespect op de bijzondere zorg afdeling''

    Lizzy werkt als pedagogisch medewerker bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg

    De RJJI heeft heel veel verschillende soorten afdelingen. Een van die afdelingen is de kortverblijf bijzondere zorg afdeling in RJJI De Hunnerberg. Pedagogisch medewerker Lizzy is nu ruim twee jaar werkzaam op deze afdeling en zou niet snel willen switchen. “Door de wederkerigheid die hier heerst, kan ik de jongeren goed begeleiden en ondersteunen”. Ze vertelt over haar ervaringen met deze jongere doelgroep.

  • ''Het is elke keer weer een verrassing wie je in de klas hebt zitten''
    ''Het is elke keer weer een verrassing wie je in de klas hebt zitten''

    Sylvia werkt als docent bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting den Hey Acker

    Het is vandaag, 5 oktober, de dag van de leraar. Wat velen misschien niet weten, is dat de RJJI ook onderwijs biedt aan de jongeren die hierbinnen verblijven. Naast behandeling is onderwijs namelijk een belangrijk onderdeel in een jeugdinrichting en dat wordt verzorgd door de drie onderwijsinstellingen waar de RJJI mee samenwerkt. In Den Hey-Acker is dat Het Ginnekencollege. We spraken met één van de vele docenten Sylvia en wat haar nou zo aanspreekt aan het lesgeven binnen geslotenheid.