Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg Evenementen Vacatures

Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg

In Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg verblijven jongeren van 12 tot 25 jaar. Ze zitten hier op basis van een preventieve hechtenis, nachtdetentie, jeugddetentie, zelfmelding of een PIJ-maatregel: Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen. De missie van de RJJI is jongeren insluiten, begrenzen en hen tegelijkertijd motiveren en toerusten om zich zo goed mogelijk te blijven ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is zo min mogelijk recidive en een volwaardige deelname aan de samenleving.
Berg en Dalseweg 287, 6522 CH Nijmegen 3 vacatures 207 medewerkers

Ontdek Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg

Hier kom je te werken

Ontdek Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg

Je krijgt zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan (senior) pedagogisch medewerkers, complexbeveiligers en groepsleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mensen die feitelijk nog aan het begin van hun leven staan. Meer nog dan in andere locaties spelen bij deze groep onderwerpen die horen bij de geestelijke en lichamelijke groei die zij doormaken in hun jonge levensfase. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

De Rijks Justitiële Jeugdinrichting is actief op social media. Volg de laatste ontwikkelingen hier op Linkedin en Instagram en bezoek deze website voor meer informatie over jongeren in detentie!

RJJI De Hunnerberg biedt plaats aan 82 jongeren.

Afhankelijk van de opgelegde straf is de verblijfduur binnen de RJJI gemiddeld 92 dagen.

Het totale personeelsbestand van RJJI De Hunnerberg bestaat voor 44% uit vrouwen en 56% uit mannen.

RJJI De Hunnerberg biedt plaats aan 82 jongeren.

Afhankelijk van de opgelegde straf is de verblijfduur binnen de RJJI gemiddeld 92 dagen.

Het totale personeelsbestand van RJJI De Hunnerberg bestaat voor 44% uit vrouwen en 56% uit mannen.

Evenementen bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg

Er zijn momenteel geen evenementen voor deze selectie beschikbaar.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Video's van DJI

  • “Het is belangrijk dat we vanaf het eerste moment de juiste aanpak hanteren”

    “Het is belangrijk dat we vanaf het eerste moment de juiste aanpak hanteren”


    Noor en Rian werken als gedragsdeskundige bij de RJJI

    Justitiële Jeugdinrichting (RJJI) zitten jongeren die een delict hebben gepleegd of hiervan worden verdacht. Dat kan gaan om preventieve hechtenis, wanneer de rechtszaak nog moet plaatsvinden, maar ook wanneer er al wel een uitspraak is geweest. Jongeren met jeugddetentie of met een PIJ-maatregel verblijven dan ook in de RJJI. Een PIJ- maatregel staat ook wel bekend als jeugd-tbs, wat inhoudt dat er gedurende de detentie er een intensieve begeleiding en behandeling plaatsvindt. Noor en Rian werken bij RJJI De Hunnerberg in Nijmegen. Zij zien dagelijks complex gedrag bij deze jongeren, die in de meeste gevallen al een lange voorgeschiedenis aan problemen hebben.
  • "Als je zelf ook de meerwaarde van deze kleine successen in kunt zien, haal je veel voldoening uit je werk."
    "Als je zelf ook de meerwaarde van deze kleine successen in kunt zien, haal je veel voldoening uit je werk."

    Maxime is pedagogisch medewerker bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda

    Sinds voorjaar 2020 werkt Maxime als pedagogisch medewerker bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda. Hier is plek voor 94 jongens die om strafrechtelijke redenen zijn opgenomen. Voordat Maxime bij de RJJI terecht kwam, had ze nog geen ervaring binnen het gevangeniswezen. “Toen mijn man me op een vacature voor pedagogisch medewerker bij Den Hey-Acker wees, was ik meteen enthousiast. Inmiddels werk ik alweer 4 jaar met veel plezier voor de RJJI én zet ik in 2024 een mooie vervolgstap in mijn carrière.
  • “Het klikte meteen tijdens het gesprek en ook met een andere achtergrond bleek er veel mogelijk."
    “Het klikte meteen tijdens het gesprek en ook met een andere achtergrond bleek er veel mogelijk."

    Hans is complexbeveiliger bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda

    Sinds de zomer van 2020 werkt Hans als complexbeveiliger bij de Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda. Hier is plek voor 94 jongens die om strafrechtelijke redenen zijn opgenomen. Voordat Hans bij de Rijks Justitiële Jeugdinrichting terecht kwam, werkte hij als accountmanager in de ICT-sector. Hier haalde hij geen voldoening meer uit: “Ik wilde meer betekenisvol werk gaan doen. Werk met een maatschappelijke waarde waarbij ik dagelijks met verschillende mensen in contact sta.”