Forensisch psychiatrisch centrum Oostvaarderskliniek

er zit meer achter werken biJ

De Oostvaarderskliniek is een forensisch psychiatrisch centrum (FPC). Gericht op de veiligheid van de samenleving behandelen wij patiënten met aantoonbaar risicovol gedrag en psychiatrische problematiek. Dit zijn tbs-patiënten en patiënten met een andere juridische reden. De behandeling, zorg en het toezicht zijn gericht op het verminderen van de risicofactoren die hebben geleid tot agressief en onveilig gedrag. Met als belangrijkste doel een veilige terugkeer in de samenleving.
Adres: Carl Barksweg 3, 1336 ZL Almere Vacatures: 9 Aantal medewerkers: 400
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n vierhonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan sociotherapeuten, psychologen en verpleegkundigen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor patiënten en cliënten die vaak langere tijd bij ons verblijven, van enkele maanden tot vele jaren. Mensen met bagage, die mede door hun aanleg en levensgeschiedenis in aanraking zijn gekomen met Justitie. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de patiënten of meer op een afstand.

FPC De Oostvaarderskliniek biedt plaats aan ruim 122 tbs-patiënten.

De gemiddelde behandelduur van een tbs-patiënt is 8 jaar.

Het totale personeelsbestand van FPC De Oostvaarderskliniek bestaat voor 51% uit vrouwen en 49% uit mannen.

WELKE FUNCTIES KUN JE VERVULLEN OP DEZE LOCATIE?

KUN JIJ IEMAND DOORZIEN? DAN ZIJN DEZE FUNCTIES IETS VOOR JOU

Interesse in een baan bij Forensisch psychiatrisch centrum Oostvaarderskliniek

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.