Forensisch psychiatrisch centrum Oostvaarderskliniek

De Oostvaarderskliniek is een forensisch psychiatrisch centrum (FPC). Gericht op de veiligheid van de samenleving behandelen wij patiënten met aantoonbaar risicovol gedrag en psychiatrische problematiek. Dit zijn tbs-patiënten en patiënten met een andere juridische reden. De behandeling, zorg en het toezicht zijn gericht op het verminderen van de risicofactoren die hebben geleid tot agressief en onveilig gedrag. Met als belangrijkste doel een veilige terugkeer in de samenleving.
Carl Barksweg 3, 1336 ZL Almere 7 vacatures 400 medewerkers

Ontdek Forensisch psychiatrisch centrum Oostvaarderskliniek

Hier kom je te werken

Ontdek Forensisch psychiatrisch centrum Oostvaarderskliniek

Je krijgt zo’n vierhonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan sociotherapeuten, psychologen en verpleegkundigen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor patiënten en cliënten die vaak langere tijd bij ons verblijven, van enkele maanden tot vele jaren. Mensen met bagage, die mede door hun aanleg en levensgeschiedenis in aanraking zijn gekomen met Justitie. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de patiënten of meer op een afstand.

FPC De Oostvaarderskliniek biedt plaats aan ruim 122 tbs-patiënten.

De gemiddelde behandelduur van een tbs-patiënt is 8 jaar.

Het totale personeelsbestand van FPC De Oostvaarderskliniek bestaat voor 51% uit vrouwen en 49% uit mannen.

FPC De Oostvaarderskliniek biedt plaats aan ruim 122 tbs-patiënten.

De gemiddelde behandelduur van een tbs-patiënt is 8 jaar.

Het totale personeelsbestand van FPC De Oostvaarderskliniek bestaat voor 51% uit vrouwen en 49% uit mannen.

Evenementen bij Forensisch psychiatrisch centrum Oostvaarderskliniek

Er zijn momenteel geen evenementen voor deze selectie beschikbaar.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Video's van DJI

  • "Als je iets heftigs meemaakt, voel je hoe hecht het team is"
    "Als je iets heftigs meemaakt, voel je hoe hecht het team is"

    Melissa is medewerker geïntegreerde beveiliging in de Oostvaarderskliniek

    Is dat niet gevaarlijk? Die vraag krijgt Melissa vaak als ze vertelt dat ze beveiliger is in een tbs-kliniek. Maar Melissa voelt zich in de Oostvaarderskliniek in Almere veiliger dan waar ook. "Ik weet wie er tussen deze muren verblijven en vertrouw volledig op mijn collega's. They got my back." Toch begrijpt ze de vraag wel. "Ik ben jong en vrouw. De beveiliging is toch nog best een mannenwereld."

  • “Door mijn werk wordt de mens achter de patiënt zichtbaar”

    “Door mijn werk wordt de mens achter de patiënt zichtbaar”


    Nanda is hoofd behandeling en gz-psycholoog bij de Oostvaarderskliniek

    Een veilige terugkeer van patiënten in de samenleving. Als hoofd behandeling maakt Nanda deze missie van forensisch psychiatrisch centrum de Oostvaarderskliniek concreet, samen met haar collega’s, ketenpartners en natuurlijk de patiënten zelf. “Eigenlijk vergeet ik nooit een patiënt. We zijn minimaal een jaar betrokken bij een persoon en vaak nog veel langer. Daardoor bouwen we echt een band op.”
  • “Een ziektebeeld kun je niet wegnemen, het risico dat iemand ontspoort wel.”
    “Een ziektebeeld kun je niet wegnemen, het risico dat iemand ontspoort wel.”

    Monique is verpleegkundig specialist in de Oostvaarderskliniek

    Een patiënt in forensisch psychiatrisch centrum de Oostvaarderskliniek in Almere verwaarloost zichzelf. Hij is het contact met de omgeving kwijt en gedraagt zich dreigend. Een crisissituatie waarin collega’s de hulp inschakelen van Moniques afdeling. “De buitenwereld ziet gestoorden die we voor eeuwig moeten opsluiten”, weet de ervaren verpleegkundig specialist. “Ik zie juist de uitdaging om deze mensen zo te helpen dat ze op de een of andere manier tóch in de maatschappij kunnen functioneren. Dat is ontzettend mooi werk!”