Met een scherp oog en een open blik, lees je de situatie en de mensen.

Er zit meer achter werken als pedagogisch medewerker

(Senior) pedagogisch medewerker. Iets voor jou?

Als (senior) pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding en verzorging van een groep van acht tot tien jongeren. Je biedt een veilig orthopedagogisch klimaat en gerichte behandeling om de kans op herhaling van delictgedrag te verminderen.

Wil je horen hoe het is om te werken als pedagogisch medewerker bij de RJJI? Beluister dan de podcast ‘Er zit meer achter werken in een justitiële jeugdinrichting’. In deze podcastaflevering ontdek je tijdens een late dienst hoe pedagogisch medewerker Bo de diepte in gaat met zowel jongeren als collega’s.

jouw werk als
(Senior) pedagogisch medewerker

  • Bijdragen aan de ontwikkeling van maatschappelijk aanvaardbaar gedrag.
  • Persoonlijke mentorschap voor minimaal een van de jongeren.
  • Vastleggen groepsdynamische ontwikkelingen en de individuele vorderingen.
  • Behandeldoelen vertalen naar gerichte interventie- en observatiestrategieën, en naar haalbare pedagogische doelen in de dagelijkse begeleiding.
  • Doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld senior pedagogisch medewerker of afdelingshoofd.
  • Senior pedagogisch medewerkers hebben een coachende rol om teamontwikkeling te stimuleren en te behouden.
Interesse in een baan als (Senior) pedagogisch medewerker?
ThumbNailType '2000x1000' does not exist! Please add this type to the Thumbnail configurations at /config/skin/thumbnails.config

Er zit meer achter werken bij DJI

Elke dag opnieuw het gesprek aangaan, dat doe je tijdens het mentormoment, koken, wandeling naar de interne school of een spelletje. Daarnaast werk je intensief met de jongeren aan hun individuele leerdoelen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor onder andere jeugdzorg, justitie, en voor de ouders en verzorgers die je zo veel mogelijk in het behandeltraject meeneemt.
Meer over werken bij DJI

Als (Senior) pedagogisch medewerker heb jij...

Het hbo-diploma SW, SPW, SPH, MWD of Pedagogiek en SKJ-registratie.
Ervaring in een vergelijkbare functie binnen bijvoorbeeld jeugdhulpverlening, de GGZ, verslavingszorg of gehandicaptenzorg.
Jezelf al bewezen op het gebied van flexibiliteit, relativeringsvermogen en oordeelsvorming.
Enige kennis van vreemde talen en een soepele omgang met verschillende culturen.
Dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten.

Bekijk hier de video's

Er zit meer achter werken als pedagogisch medewerker
"Hij zei tegen mijn zoon: Weet je wel wat je vader voor mij betekend heeft?"
"Hij zei tegen mijn zoon: Weet je wel wat je vader voor mij betekend heeft?"

André werkt als pedagogisch medewerker bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt

Van onderhoudsmonteur tot pedagogisch medewerker in een jeugdinrichting. Het is het opmerkelijke carrièrepad van André. In de jaren negentig hing hij zijn gereedschap aan de wilgen en startte hij bij Dienst Justitiële Inrichtingen. Eerst in de beveiliging, toen als penitentiair inrichtingswerker met een volwassen doelgroep en sinds 2005 met jeugdige delinquenten. “Die hebben hun leven nog voor zich.”

Werken aan jouw kennis en carriere

Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen

Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.

meer weten wat er achter werken bij dji zit?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.
VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE?
Chantal van Steekelenburg Chantal van Steekelenburg 06-50685352 Recruiter RJJI en Teylingereind