Jij kijkt verder dan de paniek. En helpt iemand beter naar buiten gaan, dan dat ‘ie binnenkwam.

Er zit meer achter werken als behandelcoördinator

Werken als Behandelcoördinator bij DJI

De afwisseling en dynamiek van een Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) of forensische kliniek is waar jij als ervaren GZ-psycholoog of verpleegkundig specialist je werkplezier uithaalt. Van het verrichten van diagnostiek, opnemen van nieuwe kwetsbare patiënten tot beslissen over de behandeling.
jouw werk als
Behandelcoördinator
  • Gedetineerden die vanwege hun psychische kwetsbaarheid of psychiatrische aandoening niet in een reguliere gevangenis of huis van bewaring kunnen verblijven.
  • Opstellen en uitvoeren van het behandelplan voor patiënten op een of meerdere afdelingen.
  • Focus op het behandelen van de psychische en psychiatrische stoornis waardoor terugkeer naar het reguliere gevangenis mogelijk is en het recidiverisico wordt verlaagd.
  • Het nemen en behouden van de regie van een volledige afdeling.
  • De vrijheid om grotendeels zelf je agenda te bepalen.
Interesse in een baan als Behandelcoördinator?

Er zit meer achter werken bij DJI

Jij geeft het leef- en behandelklimaat op zowel de afdeling als binnen het team vorm. Hiervoor heb je regelmatig multidisciplinaire overleggen. De verzamelde kennis over de patiënt vertaal je naar bejegeningsadviezen en je verwijst door naar aanvullende (vak)therapie en trainingen. Uiteraard spreek je de patiënten regelmatig in het kader van de voortgang van hun verblijf of behandeling.
Meer over werken bij DJI

Als Behandelcoördinator heb jij...

Een afgeronde opleiding tot GZ-psycholoog/verpleegkundig specialist bij voorkeur gespecialiseerd in forensische psychologie, en een BIG-registratie.
Kennis van relevante wet- en regelgeving en geldende procedures.
Ervaring met het behandelen van patiënten met dubbel en/of triple diagnose.
Aantoonbare werkervaring op een crisisafdeling.
De daadkracht om (snel) beslissingen te nemen en hierin het team mee te nemen.

Bekijk de video's

Er zit meer achter werken als behandelcoördinator

"Onze behandeling geeft patiënten de kans op een toekomst zonder delicten"
"Onze behandeling geeft patiënten de kans op een toekomst zonder delicten"

Esther & Robert zijn behandelcoördinators bij de penitentiaire inrichting Zwolle

"Elke dag opnieuw kom ik in aanraking met heel bijzondere levensverhalen." Aan het woord is Esther, behandelcoördinator bij de penitentiaire inrichting Zwolle. Samen met haar collega Robert coördineert zij de zorg voor gedetineerden met een psychiatrische aandoening. Robert: "Deze mensen zijn in hun leven vaak buiten de boot gevallen. Hoe mooi is het dan dat wij ze kunnen ondersteunen en een kans bieden op herstel?"

Werken aan jouw kennis en carriere

Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen

Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.

Actuele vacatures voor Behandelcoördinator

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

meer weten wat er achter werken bij dji zit?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.
VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE?
Katinka van Vastenhoven Katinka van Vastenhoven 06-20150614 Recruiter Regio Noord en Oost Nederland en het NIFP