Jij kijkt verder dan de paniek. En helpt iemand beter naar buiten gaan, dan dat ‘ie binnenkwam.

Er zit meer achter werken als behandelcoördinator bij DJI

Behandelcoördinator. Iets voor jou?

Binnen DJI ervaar je als behandelcoördinator de afwisseling en dynamiek van een Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) of forensische kliniek. Als ervaren GZ-psycholoog of verpleegkundig specialist haal je je werkplezier uit diverse taken, van het verrichten van diagnostiek en het opnemen van nieuwe kwetsbare patiënten tot het nemen van beslissingen over de behandeling.

In de forensische klinieken van DJI zijn er regelmatig vacatures voor de functie van assistent hoofd behandeling. Dit is een ideale rol voor afgestudeerde psychologen of orthopedagogen die graag in dit werkveld aan de slag willen. Bekijk hieronder de beschikbare vacatures!

Jouw werk als
Behandelcoördinator

  • Gedetineerden die vanwege hun psychische kwetsbaarheid of psychiatrische aandoening niet in een reguliere gevangenis of huis van bewaring kunnen verblijven.
  • Opstellen en uitvoeren van het behandelplan voor patiënten op een of meerdere afdelingen.
  • Focus op het behandelen van de psychische en psychiatrische stoornis waardoor terugkeer naar het reguliere gevangenis mogelijk is en het recidiverisico wordt verlaagd.
  • Het nemen en behouden van de regie van een volledige afdeling.
  • De vrijheid om grotendeels zelf je agenda te bepalen.
Interesse in een baan als Behandelcoördinator?
ThumbNailType '2000x1000' does not exist! Please add this type to the Thumbnail configurations at /config/skin/thumbnails.config

De Centrale Rol van de Behandelcoördinator bij DJI

Als behandelcoördinator bij DJI ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van het leef- en behandelklimaat, zowel op de afdeling als binnen het team. Je neemt deel aan regelmatige multidisciplinaire overleggen. De kennis die je verzamelt over de patiënt vertaal je naar bejegeningsadviezen en je zorgt voor doorverwijzingen naar aanvullende (vak)therapieën en trainingen. Uiteraard heb je regelmatig gesprekken met de patiënten over de voortgang van hun verblijf of behandeling.
Meer over werken bij DJI

Als Behandelcoördinator heb jij...

Een afgeronde opleiding tot GZ-psycholoog/verpleegkundig specialist bij voorkeur gespecialiseerd in forensische psychologie, en een BIG-registratie.
Kennis van relevante wet- en regelgeving en geldende procedures.
Ervaring met het behandelen van patiënten met dubbel en/of triple diagnose.
Aantoonbare werkervaring op een crisisafdeling.
De daadkracht om (snel) beslissingen te nemen en hierin het team mee te nemen.

Bekijk de video's

Er zit meer achter werken als behandelcoördinator
"Onze behandeling geeft patiënten de kans op een toekomst zonder delicten"
"Onze behandeling geeft patiënten de kans op een toekomst zonder delicten"

Esther & Robert zijn behandelcoördinators bij de penitentiaire inrichting Zwolle

"Elke dag opnieuw kom ik in aanraking met heel bijzondere levensverhalen." Aan het woord is Esther, behandelcoördinator bij de penitentiaire inrichting Zwolle. Samen met haar collega Robert coördineert zij de zorg voor gedetineerden met een psychiatrische aandoening. Robert: "Deze mensen zijn in hun leven vaak buiten de boot gevallen. Hoe mooi is het dan dat wij ze kunnen ondersteunen en een kans bieden op herstel?"

Werken aan jouw kennis en carriere Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen
Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.
Actuele vacatures voor Behandelcoördinator

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.