Jij leest de situatie en de mensen. En weet wat er schuilt achter het haantjesgedrag.

Er zit meer achter werken als inrichtingswerker

Werken als Inrichtingswerker bij DJI

De doelgroep waarmee je als inrichtingswerker gaat werken, wacht op vertrek uit Nederland. Vreemdelingenbewaring voorkomt dat deze niet-Nederlanders die het land moeten verlaten zich onttrekken aan hun uitzetting.
jouw werk als
Inrichtingswerker
  • Direct contact met mensen die je helpt met de praktische en emotionele voorbereiding op hun terugkeer naar land van herkomst.
  • Veel afwisseling, je weet nooit hoe je dag eruit gaat zien.
  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de ingeslotenen, maar ook voor je collega’s zoals de medewerkers vreemdelingenzaken en van de medische dienst.
  • Werk je op onregelmatige tijden? Dan kan je rekenen op extra salaris. Dit kan oplopen tot € 450,- (bruto) per maand.
  • De dynamiek van soms wel zestig verschillende nationaliteiten.
  • Een zesweekse interne opleiding in de inwerkperiode en doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld senior inrichtingswerker of afdelingshoofd.
Interesse in een baan als Inrichtingswerker?

Er zit meer achter werken bij DJI

Vergeet niet dat deze mensen hier onvrijwillig zitten. Zij kunnen wanhopig zijn, suïcidaal of agressief. Jij zoekt dus steeds naar de juiste balans in de omgang: enerzijds bied je ondersteuning en soms een schouder, anderzijds houd je professionele afstand en treed je stevig op als dat nodig is. Het waarborgen van de veiligheid staat altijd voorop.
Meer over werken bij DJI

Als Inrichtingswerker heb jij...

Het mbo-4-diploma PBSD of SPW.
De leeftijd van minimaal 18 jaar .
Jezelf al bewezen op het gebied van mentorschap en communicatie.
Enige kennis van vreemde talen en een soepele omgang met verschillende culturen.
Geen probleem met onregelmatige diensten.

Bekijk de video's

Er zit meer achter werken als inrichtingswerker

''De gezamenlijke verantwoordelijkheid voor orde en veiligheid creëert een band''
''De gezamenlijke verantwoordelijkheid voor orde en veiligheid creëert een band''

Petra & Jack zijn complexbeveiligers bij het Justitieel Complex Zeist

Dat je op elk moment in je leven kunt starten met een unieke baan als complexbeveiliger, bewijzen Jack en Petra. Waar Jack aan het begin staat van zijn loopbaan, maakte Petra na vele jaren werkervaring een carrièreswitch. Wat ze gemeen hebben? “We hebben allebei geen achtergrond in de beveiliging, maar krijgen bij het Justitieel Complex (JC) Zeist alle kansen om ons te ontwikkelen.”

Werken aan jouw kennis en carriere

Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen

Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.

Actuele vacatures voor Inrichtingswerker

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

Er zijn op dit moment geen vacatures.

meer weten wat er achter werken bij dji zit?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.
VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE?
Jolanda Lutteke Jolanda Lutteke 06-55234261 Projectleider W&S Beveiliging, begeleiding en bewaring functies