Met een scherp oog en een open blik, lees je de situatie en de mensen.

Er zit meer achter werken als detentie inrichtingsbeveiliger

Werken als Detentie inrichtingsbeveiliger bij DJI

Van observatie via camera’s en de controle van goederen, tot het verlenen van toegang en toezicht houden op afdelingen of tijdens bezoekmomenten. Als detentie inrichtingsbeveiliger krijg je met álle onderdelen van het beveiligingsvak te maken.
jouw werk als
Detentie inrichtingsbeveiliger
  • Heel diverse doelgroepen, zoals vreemdelingen, arrestanten en gedetineerden die vaker in aanraking komen met justitie.
  • Veel wisselende werkzaamheden.
  • Grote zelfstandigheid binnen een hecht team.
  • Een zesweekse interne opleiding in de inwerkperiode.
  • Doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld senior detentie inrichtingsbeveiliger of lid van het Interne Bijstandsteam.
Interesse in een baan als Detentie inrichtingsbeveiliger?

Er zit meer achter werken bij DJI

Door verschillende controles, zoals de toe- en uitgang, goederen, cellen, buitenterrein, voertuigen en de gedetineerden draag je bij aan de veiligheid. Verder houd je toezicht op transport, bezoek, plaatsing in de opvang, verblijf in de buitenlucht en andere activiteiten zoals het bedienen van de telefooncentrale. Tot slot heb je ook nog een rol als bedrijfshulpverlener.
Meer over werken bij DJI

Als Detentie inrichtingsbeveiliger heb jij...

Minimaal het mbo-2-diploma Beveiliger.
De leeftijd van minimaal 18 jaar .
Jezelf al bewezen op het gebied van samenwerken.
Enige kennis van vreemde talen en een soepele omgang met verschillende culturen.
Dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten.
''De gezamenlijke verantwoordelijkheid voor orde en veiligheid creëert een band''
''De gezamenlijke verantwoordelijkheid voor orde en veiligheid creëert een band''

Petra & Jack zijn detentie-inrichtingsbeveiligers bij het detentiecentrum Zeist

Dat je op elk moment in je leven kunt starten met een unieke baan als detentie-inrichtingsbeveiliger, bewijzen Jack en Petra. Waar Jack aan het begin staat van zijn loopbaan, maakte Petra na vele jaren werkervaring een carrièreswitch. Wat ze gemeen hebben? “We hebben allebei geen achtergrond in de beveiliging, maar krijgen bij het Detentiecentrum Zeist alle kansen om ons te ontwikkelen.”

Werken aan jouw kennis en carriere

Doorgroeimogelijkheden en carrierekansen

Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen. Eenmaal aan het werk bij DJI zijn er tal van studies en opleiding om te specialiseren of verder door te groeien naar bijvoorbeeld nóg meer persoonlijke begeleiding.

Actuele vacatures voor Detentie inrichtingsbeveiliger

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

meer weten wat er achter werken bij dji zit?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.
VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE?
Jolanda Lutteke Jolanda Lutteke 06-55234261 Projectleider W&S Beveiliging, begeleiding en bewaring functies