Wervingsdag van PI Ter Apel op zaterdag 13 januari

Kom bij ons werken!

Ben jij op zoek naar een (nieuwe) baan in een niet-alledaagse, maar zeer veelzijdige werkomgeving? Meld je dan aan voor de wervingsdag in PI Ter Apel op zaterdag 13 januari 2024! Het event is van 10:00 tot 12:45 uur. Aanmelden kan via werken@dji.minjus.nl onder vermelding van naam, woonplaats, cv, geboortedatum en geboorteplaats. Tot 13 januari! 

Datum 13 januari 2024 Tijd van 10:00 tot 12:45 uur Locatie PI Ter Apel
Wat kun je verwachten

De PI Ter Apel is de enige VRIS-gevangenis van Nederland. VRIS staat voor ‘vreemdelingen in strafrecht’. De personen die hier in detentie zitten hebben een strafbaar feit gepleegd, verblijven illegaal in Nederland of zijn na hun misdrijf ongewenst verklaard. 

Geen dag is hetzelfde als je in een gevangenis werkt!

Wat kan je verwachten

We heten je van harte welkom onder het genot van een kopje koffie en/of thee en iets lekkers. Na een korte introductie over de PI Ter Apel en de functies volgt er een rondleiding. Tijdens deze rondleiding en daarna kun je met medewerkers in gesprek gaan over hun werkzaamheden en kom je alles te weten over - onder andere - de volgende functies: complexbeveiliger, penitentiair inrichtingswerker en arbeidsbegeleider. Na afloop ga je naar huis met informatie over het werken in een gevangenis en een goedgevulde goodiebag. 

Aanmelden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of het iets voor jou is? Meld je dan nu aan voor de wervingsdag via onderstaand e-mailadres. Je krijgt dan spoedig meer informatie over deze dag. 

Stuur een mail naar
werken@dji.minjus.nl onder vermelding van onderstaande gegevens, deze zijn verplicht voor toelating tot de wervingsdag:

  • Naam en woonplaats
  • Voorkeursfunctie
  • Geboortedatum

Aanmelden kan tot woensdag 10 januari 2024. Er is slechts plek voor 40 personen, dus wacht niet te lang!

Op elkaar bouwen

Joran is penitentiair inrichtingswerker bij PI Ter Apel: “Goed kijken, luisteren, communiceren. Dat is waar het werk als PIW'er over gaat." Hier lees je zijn verhaal.

Praktische informatie

Adres: Penitentiaire Inrichting Ter Apel, Ter Apelervenen 10, 9561 MC Ter Apel. 

Kom je met de auto? Er is voldoende parkeergelegenheid bij onze locatie. 

Helaas is onze locatie slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Het is van essentieel belang dat je je bij binnenkomst kan legitimeren met je paspoort, identiteits- en/of rijbewijs! Mocht je je legitimatie vergeten, dan krijg je geen toegang.

Vragen? 

Heb je eerst nog een vraag over deze dag, dan staan onze collega Geert klaar om jouw vragen te beantwoorden. 

Geert ten Brink, Recruiter Werving & Selectie via 06-20605389 / g.ten.brink@dji.minjus.nl

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor ruim zestig nationaliteiten en honderd culturen. Meer nog dan op andere locaties beweegt de dynamiek van de sfeer ‘binnen’ mee met wat er ‘buiten’ gebeurt, zoals onveilige situaties in de landen van herkomst. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

PI Ter Apel biedt plaats aan 456 gedetineerden

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 320 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Ter Apel bestaat voor 25% uit vrouwen en 75% uit mannen.