Ontdek jouw toekomst in de gevangenis van Veenhuizen - Wervingsavond 21 juni

Kom jij bij ons werken?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? De Penitentiaire Inrichting (PI) Veenhuizen organiseert op vrijdag 21 juni een wervingsavond voor verschillende functies op al onze locaties: Esserheem, Norgerhaven, Groot Bankenbosch en Klein Bankenbosch. We nodigen je uit om kennis te maken met het werk binnen onze muren en onze teams. Meld je direct aan. Wees er snel bij, we zitten snel vol. 

Datum 21 juni 2024 Tijd van 18:00 tot 20:30 uur Locatie PI Veenhuizen (paspoort of ID-bewijs verplicht!)
Wat kun je verwachten

De PI Veenhuizen breidt uit. In het najaar van 2024 wordt Klein Bankenbosch in gebruik genomen als justitiële jeugdinrichting. De huidige gedetineerden verhuizen naar de andere locaties binnen PI Veenhuizen of andere DJI-inrichtingen. Hierdoor komen er veel nieuwe functies vrij. Tijdens de wervingsavond kom je meer te weten over deze functies en ontmoet je mogelijk je toekomstige collega’s. Let op, de wervingsavond vindt plaats op twee locaties:

 • PI Veenhuizen, Locatie Esserheem Adres: Meidoornlaan 38, 9341 AP Veenhuizen (Reguliere Functies)
 • PI Veenhuizen, Locatie Klein Bankenbosch Adres: Oude Asserstraat 20, 9431 BC Veenhuizen (Jeugdfuncties)

Esserheem (Reguliere Functies):

Klein Bankenbosch (Jeugdfuncties):

Programma

 • 18:00 uur - Inloop
 • 18:30 uur - Start presentatie
 • 19:00 uur - Rondleiding
 • 20:00 uur - Napraten met een hapje en drankje
 • 20:30 uur - Einde

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over het werken in een gevangenis? Meld je dan aan via werkenbijpiveenhuizen@dji.minjus.nl. Vermeld in je bericht de volgende gegevens:

 • Je naam, adres en telefoonnummer
 • Het nummer van je identiteitskaart of paspoort (neem dit ook mee naar de wervingsavond!)
 • De functie(s) waarin je geïnteresseerd bent
 • De opleiding(en) die je volgt of hebt afgerond
 • Eventuele vragen die je vooraf al hebt

Extra Informatie

Parkeren is mogelijk op de bezoekersparkeerplaats. Vergeet niet om je paspoort of ID-bewijs mee te nemen voor de toegangscontrole. Zonder geldig identiteitsbewijs is het niet mogelijk om toegang te krijgen.

Linda en Chantal werken als GZ-psycholoog en GZ-psycholoog in opleiding: “Stap voor stap proberen we gedetineerden op een goede manier terug te laten keren in de maatschappij.”
Lees hier de verhalen van DJI'ers werkzaam bij de gevangenis van Veenhuizen. 


Kom langs op 21 juni en ontdek wat werken bij PI Veenhuizen voor jou kan betekenen. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Ontdek jouw mogelijkheden
Je krijgt binnen PI Veenhuizen – verdeeld over de locaties - collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, psychologen, complexbeveiligers en arbeidsbegeleiders. Bij ons verblijven gedetineerden met een grote diversiteit aan achtergronden en culturen. Zo hebben sommigen psychische problemen, verslavingen en/of verstandelijke beperkingen. Dat kan grote invloed hebben op de dynamiek van de leefafdelingen. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Je kan op elke locatie van PI Veenhuizen worden geplaatst. Mocht je een voorkeur hebben, dan proberen we daar rekening mee te houden. Meer informatie hierover kan je opvragen bij de contactpersoon van de vacature.

Wil je meer weten over de doelgroepen die bij ons verblijven? Kijk dan op dji.nl/locaties.

Esserheem biedt plaats aan 242 gedetineerden. Norgerhaven 239 en Klein Bankenbosch 90.

Het gemiddelde dienstverband bij DJI bedraagt 13,3 jaar.

Het personeelsbestand van PI Veenhuizen bestaat voor 32% uit vrouwen en 68% uit mannen.