Wervingsavond bij PI Lelystad op vrijdag 22 maart

KOM JIJ BIJ ONS WERKEN?

Kijk jij voorbij het vooroordeel en weet je wanneer het spel én wanneer het menens is? Ontdek dan het werk van een penitentiair Inrichtingswerker, complexbeveiliger en casemanager tijdens de wervingsavond op vrijdag 22 maart bij PI Lelystad. Meld je aan en ontdek of dit werk bij jou past! 

Datum 22 maart 2024 Tijd van 18:00 tot 21:00 uur Locatie PI Lelystad (Larserdreef 300, Lelystad)
Wat kun je verwachten

Je maakt kennis met de bijzondere wereld achter gesloten deuren. Wat het van je vraagt en hoe bijzonder het is om samen te werken met je collega’s én gedetineerden. Dit is je kans om één van de meest boeiende banen in de buurt zelf te ontdekken. Help jij graag mensen die op het verkeerde pad raakten met hun weg terug te vinden? Kom dan langs voor een uniek kijkje achter de muren, deuren en mensen bij Penitentiaire Inrichting Lelystad op vrijdag 22 maart. Meld je aan en ontdek of dit werk bij jou past!

Programma

Heb jij het in je om gedetineerden te begeleiden als penitentiair inrichtingswerker? Advocaten, reclasseringsmedewerkers en familieleden van gedetineerden aan te melden en binnen te laten als complexbeveiliger? Of diverse gedetineerden te helpen met hun terugkeer in de maatschappij als casemanager? Meld je dan aan voor onze wervingsavond op 22 maart!

Op deze avond ontdek je het werk van onze collega’s achter de muren. Er vindt een rondleiding plaats waarbij je langs diverse afdelingen langsgaat. Misschien wel de leefafdeling waar jij uiteindelijk gaat werken! Naast een uitgebreide rondleiding is er ook ruimte om vragen te stellen aan onze medewerkers. Met heel veel nieuwe informatie kun je thuis rustig nadenken of het werk iets voor jou is.

Aanmelden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of de vacature penitentiair inrichtingswerker, complexbeveiliger of casemanager iets voor jou is? Meld je dan nu aan door te mailen naar werken@dji.minjus.nl. We ontvangen graag jouw volledige naam, emailadres en telefoonnummer. Ook horen we graag wat jouw opleidingsniveau is en, indien mogelijk, in welke functie je interesse hebt.

Wat je verder nog moet weten

Het adres is:
PI Lelystad
Larserdreef 300
8233 HB Lelystad

Kom je met de auto? Dan kan je parkeren op ons eigen parkeerterrein of buiten bij de openbare parkeerplekken. Kom je met het openbaar vervoer? De bus stopt voor onze deur!

Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen in de vorm van paspoort of ID-kaart! Anders mag je helaas niet achter de gesloten deuren. Denk er ook aan dat je voorbereid bent voor de detectieprocedure en draag zo min mogelijk metalen (riem, sieraden, horloge). Ook een laptop, digitaal horloge of telefoon mag niet mee naar binnen.


We kijken uit naar je komst. Tot 22 maart!  

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n vijfhonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsmedewerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mannelijke gedetineerden. Vaak spelen bij hen, naast de opgelegde gevangenisstraf uiteenlopende problematieken een rol; van verslaving en psychische instabiliteit tot licht verstandelijke beperking. Ook de diversiteit in culturele achtergronden is van belang. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat direct in het contact met de gedetineerden, soms meer op een afstand.

PI Lelystad biedt plaats aan 652 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Lelystad bestaat voor 34% uit vrouwen en 66% uit mannen.