Wervingsavond bij PI Alphen op dinsdag 1 oktober

KOM JIJ BIJ ONS WERKEN?

Kijk jij voorbij het vooroordeel en weet je wanneer het spel én wanneer het menens is? Ontdek dan het werk van een penitentiair Inrichtingswerker, arbeidsbegeleider en complexbeveiliger tijdens de wervingsavond op dinsdag 1 oktober bij PI Alphen a/d Rijn. Meld je nu aan via werken@dji.minjus.nl en ontdek of dit werk bij jou past! 

Datum 1 oktober 2024 Tijd van 18:00 tot 20:00 uur Locatie PI Alphen aan den Rijn, Locatie Eikenlaan (Eikenlaan 36)
Wat kun je verwachten

Je maakt kennis met de bijzondere wereld achter gesloten deuren. Wat het van je vraagt en hoe bijzonder het is om samen te werken met je collega’s én gedetineerden. Dit is je kans om één van de meest boeiende banen in de buurt zelf te ontdekken. Help jij graag mensen die op het verkeerde pad raakten met hun weg terug te vinden? Kom dan langs voor een uniek kijkje achter de muren, deuren en mensen bij Penitentiaire Inrichting Alphen aan den Rijn op dinsdag 1 oktober. Meld je nu aan via werken@dji.minjus.nl en ontdek of dit werk bij jou past!

Programma

Heb jij het in je om gedetineerden te begeleiden als penitentiair inrichtingswerker? Een arbeidszaal te runnen als arbeidsbegeleider? Of advocaten, reclasseringsmedewerkers en familieleden van gedetineerden aan te melden en binnen te laten als complexbeveiliger? Meld je dan aan voor onze wervingsavond op 23 april!

Op deze avond ontdek je het werk van onze collega’s achter de muren. Tijdens een rondleiding door onze inrichting kom je langs diverse afdelingen. Je loopt over de leefafdeling waar jij misschien wel als PIW’er, arbeidsbegeleider of complexbeveiliger gaat werken. 

Naast een uitgebreide rondleiding is er ook ruimte om vragen te stellen aan onze medewerkers. Met heel veel nieuwe informatie kun je thuis rustig nadenken of het werk iets voor jou is.


 Aanmelden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of de vacature penitentiair inrichtingswerker, arbeidsbegeleider of complexbeveiliger iets voor jou is? Meld je dan nu aan door te mailen naar werken@dji.minjus.nl. We ontvangen graag jouw volledige naam, emailadres en telefoonnummer. Laat je ons weten welke functie je het meest interessant vindt? 

Binnen een paar dagen ontvang je een reactie op jouw mail en krijg je meer informatie over hoe deze dag er precies uitziet. Aanmelden kan t/m 30 september. 

Wat je verder nog moet weten

Het adres is:
PI Alphen aan den Rijn
Eikenlaan 36
2404 BR Alphen a/d Rijn

Kom je met de auto? Je kan bij ons gratis parkeren. Kom je met het openbaar vervoer? Bus 4 en bus 165 stoppen bij ons voor de deur.

Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen in de vorm van paspoort of ID-kaart! Anders mag je helaas niet achter de gesloten deuren ;). Denk er ook aan dat je voorbereid bent voor de detectieprocedure en draag zo min mogelijk metalen (riem, sieraden, horloge) Ook een laptop, digitaal horloge of telefoon mag niet mee naar binnen.


We kijken uit naar je komst. Tot 1 oktober!  

Ontdek PI Alphen aan den Rijn

Je krijgt zo’n negenhonderd collega’s die werken op onze locaties aan de Eikenlaan en de Maatschapslaan. Denk aan arbeidsbegeleiders, penitentiair inrichtingswerkers en teamleiders. Gezamenlijk bieden we gedetineerden de kans om weer op het rechte pad te komen. We geven niet op als het een keer niet lukt. Daarom wordt veel aandacht besteed aan arbeidsritme, het leren van vaardigheden of het halen van een vakdiploma. Ook helpen we bij huisvesting en een baan, schulden, het krijgen van een geldig identiteitsbewijs en het opbouwen van een sociaal netwerk. Iedere functie en iedere bijdrage telt daarbij.

PI Alphen aan den Rijn biedt plaats aan maximaal 1.582 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde op de Eikenlaan (arrestanten en huis van bewaring) is 52 dagen

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde op de Maatschapslaan (huis van Bewaring en gevangenis) is 311 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Alphen aan den Rijn bestaat voor 38% uit vrouwen en 62% uit mannen.