Meet & Greet met 3 van onze locaties op zaterdag 2 maart 2024

KOM JIJ BIJ ONS WERKEN?

Ontmoet onze collega’s van 3 verschillende inrichtingen op één dag. Zo kun je kennismaken met het Justitieel Complex (JC) Zeist en de Penitentiaire Inrichtingen Nieuwegein en Nieuwersluis. Meld je nu aan via werken@dji.minjus.nl en ontdek of dit werk bij jou past! 

Datum 2 maart 2024 Tijd van 9:30 tot 13:00 uur Locatie JC Zeist (Richelleweg 13, Soesterberg)
Wat kun je verwachten

Je maakt kennis met de bijzondere wereld achter gesloten deuren. Wat het van je vraagt en hoe bijzonder het is om samen te werken aan veiligheid met je collega’s én gedetineerden. Dit is je kans om één van de meest boeiende banen zelf te ontdekken. Help jij graag mensen die op het verkeerde pad raakten met hun weg terug te vinden? Kom dan langs voor een uniek kijkje achter de muren, deuren en mensen.


Programma

Op deze ochtend ontdek je het werk van onze collega’s achter de muren. Tijdens een rondleiding door onze inrichting kom je langs diverse afdelingen. Je loopt over de leefafdeling waar jij misschien wel als PIW’er gaat werken. Je gaat langs bij een collega die begeleiding geeft aan gedetineerden in de arbeidszaal. Tevens maak je kennis met de complexbeveiligers. Naast een uitgebreide rondleiding is er ook ruimte om vragen te stellen aan onze medewerkers van deze 3 locaties. Tijdens deze ochtend kun je vragen stellen over de volgende functies:

Complexbeveiliger
Penitentiair Inrichtingswerker
Arbeidsbegeleider

Met een gevulde goodiebag en heel veel nieuwe informatie kun je thuis rustig nadenken of het werk iets voor jou is.

Aanmelden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of het iets voor jou is? Meld je dan nu aan door te mailen naar onze collega’s van werving & selectie. Stuur een mail naar werken@dji.minjus.nl onder vermelding van onderstaande gegevens:
• Voor- en achternaam
• Voorkeur functie
• Telefoonnummer

Je mag eventueel alvast je cv mee sturen (dit is niet verplicht). Binnen een paar dagen ontvang je een reactie op jouw mail met aanvullende informatie.

Aanmelden kan t/m dinsdag 27 februari 2024. Er is ruimte om zo’n 50 personen te ontvangen. Mochten er meer aanmeldingen binnenkomen, wordt er mogelijk een zelfde programma aangeboden in de middag tussen 13.30 - 17.30 uur.

Wat je verder nog moet weten

Het adres is:
Justitieel Centrum (JC) Zeist
Richelleweg 13
3769 AZ Soesterberg

Kom je met de auto? Wij hebben voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Je kunt je melden bij de intercom bij de slagboom.
JC Zeist is helaas niet makkelijk met het OV te bereiken.

Heb je eerst nog een vraag over deze dag, dan staan onze collega’s Ries en Monique klaar om jouw vragen te beantwoorden. Ries is bereikbaar via 06 46 74 43 91 of r.goudriaan@dji.minjus.nl Monique kun je bereiken via 06 46 96 03 15 of monique.groen@dji.minjus.nl


We kijken uit naar je komst. Tot zaterdag 2 maart!

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n tweehonderdnegentig collega’s in allerlei functies. Denk aan verpleegkundigen, complexbeveiligers, penitentiair inrichtingswerkers en casemanagers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor justitiabelen. Zij krijgen binnen de grenzen van orde en veiligheid maximale bewegingsvrijheid en de gelegenheid om, met het oog op hun re-integratie in Nederland of land van herkomst, materiële en emotionele zaken te regelen. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Je merkt dat geen enkele dag hetzelfde is.

Justitieel Complex Zeist is een toekomstvaste, flexibele en innovatieve organisatie die in staat is om verschillende doelgroepen en de wisselende vraag naar capaciteit op te vangen. Vanuit dit vertrekpunt draagt Justitieel Complex Zeist bij aan een rechtvaardige en veilige samenleving. Dit gebeurt door de bewaring op een humane en doeltreffende wijze ten uitvoer te leggen. De vestiging Justitieel Complex Zeist huisvest gedetineerden in verschillende regimes, onder wie Arrestanten, Huis van Bewaring, Extra Zorg Voorziening, Inrichting Stelselmatige Daders en huisvest vreemdelingen op de Gesloten Gezinsvoorziening.

Justitieel Complex Zeist biedt plaats aan 262 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een volwassen gedetineerde in Nederland is 50 dagen.

Het totale personeelsbestand van Justitieel Complex Zeist bestaat voor 55% uit vrouwen en 45% uit mannen.