Meet & Greet met 6 van onze locaties op woensdagavond 3 juli

IS WERKEN IN EEN GEVANGENIS IETS VOOR JOU?

Ontmoet onze collega’s van de 6 verschillende inrichtingen op één avond. Zo kun je kennismaken met de PI Dordrecht, PI Krimpen ad IJssel, DC Rotterdam, PI Rotterdam, RJJI Hartelborgt en Dienst Vervoer & Ondersteuning. Meld je nu aan via werken@dji.minjus.nl en ontdek of dit werk bij jou past! 

Datum 3 juli 2024 Tijd van 18:00 tot 21:00 uur Locatie PI Krimpen aan den IJssel (Van der Hoopstraat 100)
Wat kun je verwachten

Je maakt kennis met de bijzondere wereld achter gesloten deuren. Wat het van je vraagt en hoe bijzonder het is om samen te werken aan veiligheid met je collega’s én gedetineerden. Dit is je kans om één van de meest boeiende banen zelf te ontdekken. Help jij graag mensen die op het verkeerde pad raakten met hun weg terug te vinden? Kom dan langs voor een uniek kijkje achter de muren, deuren en mensen bij PI Krimpen aan den IJssel op woensdagavond 3 juli.

Programma

Op deze avond ontdek je het werk van onze collega’s in de gevangenis. Tijdens een rondleiding door onze inrichting kom je langs diverse afdelingen. Je loopt over de leefafdeling waar jij wellicht als PIW’er gaat werken en gaat langs bij een collega die gedetineerden begeleidt in de arbeidszaal. Naast een uitgebreide rondleiding is er tevens ruimte om vragen te stellen aan een wellicht toekomstige collega over de volgende functies:

  • Beveiliger DV&O
  • Complexbeveiliger
  • Penitentiair Inrichtingswerker
  • Groepsleider Jeugd
  • Arbeidsbegeleider

Met een gevulde goodiebag en heel veel nieuwe informatie kun je thuis rustig nadenken of het werk iets voor jou is.

Aanmelden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken?
Stuur een mail naar werken@dji.minjus.nl en benoem daarin het volgende: 

• Achternaam
• Voorvoegsel
• Volledige voornamen
• Geboorteplaats
• Geboortedatum

(We hebben deze gegevens nodig om jou als bezoeker aan te kunnen melden). 

Binnen een paar dagen ontvang je een reactie op jouw mail en kort voor de avond zelf krijg je meer informatie over hoe deze avond er precies uitziet.

Aanmelden kan t/m 30 juni.


Wat je verder nog moet weten

Het adres is:
PI Krimpen aan den IJssel
Van der Hoopstraat 100
2920 CB Krimpen aan den IJssel

PI Krimpen is met de auto makkelijk te bereiken en we hebben voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Kom je met het openbaar vervoer? We zijn bereikbaar via bus en metro. 

Neem een geldig legitimatiebewijs mee in de vorm van paspoort of ID-kaart! Anders mag je helaas niet achter de gesloten deuren ;). Denk er ook aan dat je voorbereid bent voor de detectieprocedure en draag zo min mogelijk metalen (riem, sieraden, horloge). Je telefoon en smartwatch moet je achterlaten in de auto of in een kluisje.

We kijken uit naar je komst. Tot 3 juli!

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n driehonderdzestig collega’s in allerlei functies. Denk aan GZ-psycholoog, arbeidsbegeleider, en magazijnmedewerker. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden die dagelijks letterlijk werken aan hun succesvolle re-integratie. Bijvoorbeeld in de interne professionele bakkerij of de afdeling Metaalbewerking. Maar elke gedetineerde heeft zijn eigen verhaal en problematiek. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat direct in het contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Krimpen aan de IJssel biedt plaats aan 455 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Krimpen aan den IJssel bestaat voor 47% uit vrouwen en 53% uit mannen.

Vacatures

Er zit meer achter werken bij DJI