Meet & Greet met 6 van onze locaties op woensdagavond 1 mei

KOM JIJ BIJ ONS WERKEN?

Ontmoet onze collega’s van de 6 verschillende inrichtingen op één avond. Zo kun je kennismaken met de PI Dordrecht, PI Krimpen ad IJssel, DC Rotterdam, PI Rotterdam, RJJI Hartelborgt en Dienst Vervoer & Ondersteuning. Meld je nu aan via werken@dji.minjus.nl en ontdek of dit werk bij jou past! 

Datum 1 mei 2024 Tijd van 18:00 tot 21:00 uur Locatie Detentiecentrum Rotterdam (Portelabaan 7)
Wat kun je verwachten

Je maakt kennis met de bijzondere wereld achter gesloten deuren. Wat het van je vraagt en hoe bijzonder het is om samen te werken aan veiligheid met je collega’s én gedetineerden. Dit is je kans om één van de meest boeiende banen zelf te ontdekken. Help jij graag mensen die op het verkeerde pad raakten met hun weg terug te vinden? Kom dan langs voor een uniek kijkje achter de muren, deuren en mensen bij DC Rotterdam op woensdagavond 1 mei.

Programma

Op deze avond ontdek je het werk van onze collega’s in de gevangenis. Tijdens een rondleiding door onze inrichting kom je langs diverse afdelingen. Je loopt over de leefafdeling waar jij wellicht als PIW’er gaat werken en gaat langs bij een collega die gedetineerden begeleidt in de arbeidszaal. Naast een uitgebreide rondleiding is er tevens ruimte om vragen te stellen aan een wellicht toekomstige collega over de volgende functies:

  • Beveiliger DV&O
  • Complexbeveiliger
  • Penitentiair Inrichtingswerker
  • Groepsleider Jeugd
  • Arbeidsbegeleider

Met een gevulde goodiebag en heel veel nieuwe informatie kun je thuis rustig nadenken of het werk iets voor jou is.

Aanmelden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken?
Stuur een mail naar werken@dji.minjus.nl. Binnen een paar dagen ontvang je een reactie op jouw mail en kort voor de open avond zelf, krijg je meer informatie over hoe deze avond er precies uitziet.

Aanmelden kan t/m 30 april.

Wat je verder nog moet weten

Het adres is:
Detentiecentrum Rotterdam
Portelabaan 7
3045 AT Rotterdam (naast Rotterdam Airport) 

DC Rotterdam ligt naast Rotterdam Airport en is met de auto makkelijk te bereiken vanaf de A13. Wij hebben voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Kom je met het openbaar vervoer? Reis dan naar Meijersplein en neem buslijn 33.

Neem een geldig legitimatiebewijs mee in de vorm van paspoort of ID-kaart! Anders mag je helaas niet achter de gesloten deuren ;). Denk er ook aan dat je voorbereid bent voor de detectieprocedure en draag zo min mogelijk metalen (riem, sieraden, horloge). Je telefoon en smartwatch moet je achterlaten in de auto of in een kluisje.

We kijken uit naar je komst. Tot 1 mei!

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n vierhonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan verpleegkundigen, detentie-inrichtingsbeveiligers en activiteitenbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor illegale vreemdelingen en strafrechtelijke gedetineerden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de ingeslotenen of meer op een afstand.

Detentiecentrum Rotterdam biedt plaats aan 640 gedetineerden.

Het totale personeelsbestand van Detentiecentrum Rotterdam bestaat voor 66% uit vrouwen en 34% uit mannen.

Vacatures

Er zit meer achter werken bij DJI