Wervingsdag bij PI Nieuwegein op zaterdag 7 oktober

KOM JIJ BIJ ONS WERKEN?

Kijk jij voorbij het vooroordeel en weet je wanneer het spel én wanneer het menens is? Ontdek dan het werk van een penitentiair Inrichtingswerker, arbeidsbegeleider en complexbeveiliger tijdens de wervingsdag op zaterdag 7 oktober bij PI Nieuwegein. Meld je nu aan via werkenvoorpinieuwegein@dji.minjus.nl en ontdek of dit werk bij jou past!

Datum 7 oktober 2023 Tijd van 9:30 tot 16:00 uur Locatie PI Nieuwegein (De Liesbosch 100)
Wat kun je verwachten

Je maakt kennis met de bijzondere wereld achter gesloten deuren. Wat het van je vraagt en hoe bijzonder het is om samen te werken met je collega’s én gedetineerden. Dit is je kans om één van de meest boeiende banen in de buurt zelf te ontdekken. Help jij graag mensen die op het verkeerde pad raakten met hun weg terug te vinden? Kom dan langs voor een uniek kijkje achter de muren, deuren en mensen bij Penitentiaire Inrichting Nieuwegein op zaterdag 7 oktober. Meld je nu aan via werkenvoorpinieuwegein@dji.minjus.nl en ontdek of dit werk bij jou past!

Programma

Heb jij het in je om gedetineerden te begeleiden als penitentiair inrichtingswerker? Een arbeidszaal te runnen als arbeidsbegeleider? Of advocaten, reclasseringsmedewerkers en familieleden van gedetineerden aan te melden en binnen te laten als complexbeveiliger? Meld je dan aan voor onze wervingsdag op 7 oktober!

Op deze dag ontdek je het werk van onze collega’s achter de muren. Tijdens een rondleiding door onze inrichting kom je langs diverse afdelingen. Je loopt over de leefafdeling waar jij misschien wel als PIW’er gaat werken en gaat langs bij een collega die barista opleidingen geeft aan gedetineerden.

Naast een uitgebreide rondleiding is er ook ruimte om vragen te stellen aan onze medewerkers. Met een gevulde goodiebag en heel veel nieuwe informatie kun je thuis rustig nadenken of het werk iets voor jou is.

Aanmelden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of de vacature penitentiair inrichtingswerker, arbeidsbegeleider of complexbeveiliger iets voor jou is? Meld je dan nu aan door te mailen naar onze collega Joyce! Stuur een mail naar werkenvoorpinieuwegein@dji.minjus.nl en vertel in jouw aanmelding kort iets over jezelf en jouw motivatie. Ook een CV wordt op prijs gesteld.

Binnen een paar dagen ontvang je van Joyce een reactie op jouw mail en krijg je meer informatie over hoe deze dag er precies uitziet. Aanmelden kan t/m 6 oktober. 

Contactpersoon

Hoi!

Ik ben Joyce en ik werk als communicatiemedewerker in PI Nieuwegein. Ruim 20 jaar geleden begon het in deze inrichting voor mij. Als bewaarder ben ik hier begonnen en ik kan wel zeggen dat ik de organisatie goed ken. Voor de wervingsdag, selectiedag en hopelijk jouw sollicitatie ben ik jouw aanspreekpunt. Via het algemene mailadres op deze pagina kom je bij mij terecht. Ik verwerk de aanmeldingen en zorg ervoor dat jij goed voorbereid bent voor de wervingsdag. Heb je in de tussentijd vragen, of twijfel je over jouw aanmelding? Mail me gerust via bovenstaand mailadres! 

Groetjes Joyce

Wat je verder nog moet weten

Het adres is:
PI Nieuwegein
De Liesbosch 100
3437 LC Nieuwegein

Kom je met de auto? Helaas hebben wij te weinig parkeergelegenheid. Je kunt de auto het beste parkeren in het transferium, P+R Westraven. Vanaf hier is het maar een paar minuten lopen naar onze locatie.

Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf Utrecht Centraal station kun je de tram of bus naar P+R Westraven nemen. Vanaf daar is het ongeveer 8 minuten lopen naar onze locatie.

Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen in de vorm van paspoort of ID-kaart! Anders mag je helaas niet achter de gesloten deuren ;). Denk er ook aan dat je voorbereid bent voor de detectieprocedure en draag zo min mogelijk metalen (riem, sieraden, horloge).


We kijken uit naar je komst. Tot 7 oktober! 

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n vijfhonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan beveiligers, medewerkers Planning & Control en penitentiair inrichtingswerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met diverse achtergronden en problematieken. Met de nieuwe wet Straffen en beschermen heeft iedereen in de inrichting een rol bij de re-integratie en het begeleiden van gedetineerden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

PI Nieuwegein biedt plaats aan ongeveer 400 gedetineerden.

De landelijk gemiddelde verblijfstijd van 47% van de gedetineerden is tussen de 2 weken en 3 maanden.

Het totale personeelsbestand van PI Nieuwegein bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.