Ontdek of de functie arbeidsbegeleider bij je past, kom langs op zaterdag 1 juli!

Wervingsochtend

Op zaterdag 1 juli ben je van harte welkom bij Justitieel Complex Zaanstad! Dan organiseren we de wervingsdag voor arbeidsbegeleider. Heb jij het in je om een arbeidszaal te runnen? Meld je dan nu aan! Hieronder onder 'wat kun je verwachten' staat uitgelegd hoe je dat precies kan doen. Wij kijken alvast uit naar je komst!

Datum 1 juli 2023 Tijd van 8:30 tot 12:00 uur Locatie JC Zaanstad (Smeet 1, 1551 NG Westzaan)
Wat kun je verwachten

Het Justitieel Complex Zaanstad heeft een grote diversiteit aan werkzalen waaronder een textiel/confectie afdeling, een koffiebranderij, een bakkerij, een winkel, een wasserij en een fietsenmakerij. Gedetineerden steken elke dag de handen uit de mouwen. Op de arbeidszaal is de arbeidsbegeleider degene die gedetineerden bijstaat en samen met collega’s zorgt dat de productiedoelstellingen worden gehaald als het gaat om planning en kwaliteit. Kortom een allround functie waarin techniek, coaching en ondernemerschap samen komen. 

Mijn collega’s maken mijn baan nóg leuker. Al vanaf mijn eerste werkdag stonden ze voor me klaar. Bijvoorbeeld om me te begeleiden en informeren. We overleggen veel en kunnen echt op elkaar bouwen. Ontzettend fijn is dat.

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of de vacature arbeidsbegeleider iets voor jou is? Meld je dan nu aan voor de wervingsdag via onderstaand e-mailadres. Je krijgt dan spoedig meer informatie over hoe deze dag er uit ziet.

Aanmelden

Stuur tijdig een e-mail naar werken@dji.minjus.nl onder vermelding van onderstaande gegevens:

  • Naam en woonplaats
  • Voorkeursfunctie (arbeidsbegeleider)
  • Vooropleiding (welke diploma’s je hebt)

Aanvullende opleiding 

Om in aanmerking te komen voor de functie van arbeidsbegeleider dien je minimaal in het bezit te zijn van een mbo 2, 3 of 4 diploma van een vakspecialistische opleiding. Via DJI krijg je dan de aanvullende opleiding mbo 4 opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) aangeboden.Ook als je dus nog geen ervaring hebt in een penitentiaire inrichting kan dit je volgende stap zijn! Wij kijken alvast uit naar je aanmelding!

Op elkaar bouwen

Jeroen is arbeidsbegeleider bij JC Zaanstad: “Mijn collega’s maken mijn baan nóg leuker. Al vanaf mijn eerste werkdag stonden ze voor me klaar. Bijvoorbeeld om me te begeleiden en informeren. We overleggen veel en kunnen echt op elkaar bouwen. Ontzettend fijn is dat. Ook mijn arbeidsvoorwaarden zijn super. Ik werk 36 uur per week – dat is hier fulltime – verdeeld over vier dagen. Daardoor ben ik niet alleen in het weekend, maar ook op één doordeweekse dag vrij." Hier lees je zijn verhaal.

WAT JE VERDER NOG MOET WETEN!

Het adres is: 
Smeet 1, 1551 NG Westzaan

Kom je met de auto? Er is parkeergelegenheid!
Kom je met het openbaar vervoer? Bus 39 stopt dicht in de buurt.

Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen in de vorm van paspoort of ID-kaart!

Alvast tot ziens!
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n negenhonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en (verpleegkundig) forensisch therapeutisch medewerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor een zeer diverse groep gedetineerden met veel verschillende problematieken – vaak met dubbele diagnose – en culturen. Ook verslavingen en verstandelijke beperkingen komen voor. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

JC Zaanstad biedt plaats aan ruim 1.000 gedetineerden

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 130 dagen.

Het totale personeelsbestand van JC Zaanstad bestaat voor 38,5% uit vrouwen en 61,5% uit mannen.