Wervingsavond bij PI Zuid-Oost op 14 en 18 december!

wervingsavond

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of het iets voor jou is? Op donderdag 14 december en maandag 18 december 2023 ben je van harte welkom bij de wervingsavond van Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost (locatie Roermond). Meld je direct aan! Stuur een e-mail naar HRzuidoost@dji.minjus.nl. Wij kijken alvast uit naar je komst!

Details Donderdag 14 en maandag 18 december van 18:30 uur tot 20:30 (inloop start om 18:00) Locatie PI Zuid-Oost (Keulsebaan 530, 6045 GL Roermond) + ID is Verplicht!
Wat kun je verwachten

De Penitentiaire Inrichting (PI) Zuid-Oost bestaat uit de locaties Roermond en Ter Peel (Evertsoord). Op 14 en 18 december opent locatie Roermond de deuren om je meer te laten zien van de locatie en het werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen! Ook als je geen ervaring hebt op dit gebied, kan dit je volgende stap zijn. In de bijzonderheden van de vacatureteksten vind je hier meer informatie over! Tijdens de wervingsavond vertellen we je graag meer over de volgende functies (waarvoor we zowel voor locatie Roermond als Ter Peel werven):

Het programma:

 • Ontvangst met koffie en thee (rond 18:00 uur).
 • Presentatie over de Penitentiaire Inrichting zelf.
 • Een rondleiding van medewerkers.
 • Een klikgesprek van 10 minuten (met iemand die de rol uitvoert).
 • Presentatie van het Interne Bijstandsteam team (IBT, die ingrijpen bij escalaties) en BHV (bedrijfshulpverlening).

Maik werkt als penitentiair inrichtingswerker bij Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost. Lees hier het hele interview met Maik

Het vertrouwen en het respect, dat ze naar je luisteren, dat moet je winnen. Als je net binnenkomt als medewerker loop je eerst een aantal weken mee met een ervaren collega. Rustig aan laat je je steeds vaker op de afdeling zien en maak je meer contact met de gedetineerden. Dan merk je dat de vertrouwensband en het respect groeien.

Aanmelden

Meld je direct aan via HRzuidoost@dji.minjus.nl Bij het aanmelden graag aangeven naar welke functie, of functies, je interesse uitgaat. Je ontvangt een bevestigingsmail met meer informatie. Aanmelden kan tot en met 10 december.

Wat je verder nog moet weten:

 • Je kunt je auto parkeren op de algemene parkeerplaats voor de inrichting.
 • Neem je identiteitsbewijs mee, anders komt je het terrein helaas niet op.
 • Bij de poort kun je aangeven dat je voor de wervingsavond komt.
 • Mensen die niet aangemeld zijn kunnen niet mee naar binnen. Neem daarom niet spontaan een introducee mee.
 • Mobiele telefoon, laptop of dergelijke mogen vanuit veiligheidsredenen niet mee naar binnen.
 • Binnen ga je door een beveiligingspoort (net zoals op het vliegveld). Het dragen van zo weinig mogelijk metaal is aan te raden.
 • De locatie is helaas moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Heb je vooraf een vraag? Onze HR-adviseur Melina Willems staat voor je klaar. Je kan hiervoor e-mailen naar melina.willems@dji.minjus.nl Alvast tot ziens!

Ontdek jouw mogelijkheden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken als complexbeveiliger, penitentiair inrichtingswerker of arbeidsbegeleider en wil je weten of het iets voor jou is? Op donderdag 14 december en maandag 18 december 2023 ben je van harte welkom bij de wervingsavond van PI-Zuid-Oost. Hier vind je meer informatie en kan je je aanmelden (plekken zijn beperkt dus wacht niet te lang). Alvast tot ziens!

Je krijgt in Roermond zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk complexbeveiligers, penitentiair inrichtingsmedewerkers, arbeidsmedewerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met uiteenlopende problematieken, van verslaving en psychische instabiliteit tot licht verstandelijke beperking. Ook speelt de diversiteit in culturele achtergronden een rol. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

PI Zuid-Oost locatie Roermond biedt plaats aan 264 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 359 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Zuid-Oost locatie Roermond bestaat voor 27% uit vrouwen en 73% uit mannen.